16-05-08

David Lynch en Werner Herzog gaan samenwerken

Het filmfestival van Cannes is een uitstekende gelegenheid om te netwerken en nieuwe veelbelovende projecten te lanceren. Ook dit jaar valt er heel wat nieuws te sprokkelen in de Franse badstad en één van de nieuwtjes is een samenwerking tussen twee onverwachte filmgrootheden. Werner Herzog en David Lynch gaan namelijk samen een film maken. Een horrorfilm nog wel.

Het beestje heet My Son, My Son en is een horrorgetint moorddrama gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Het is Herzog die het verhaal schreef samen met zijn assistent-regisseur Herbert Golder. Ze baseerden zich los op het verhaal van een man uit San Diego die geobsedeerd is door het verhaal van Sofocles en daardoor zijn moeder met een zwaard ombrengt.

Werner Herzog

Het wordt een low-budgetfilm, die zal switchen tussen heden en verleden en gebruik zal maken van een “guerrilla-style digital video shoot”. David Lynch is momenteel alleen nog maar betrokken als uitvoerend producent, maar hoe fantastisch zou het zijn, moest hij ook achter de camera plaatsnemen (al was het maar voor enkele scènes).

De Duitser Werner Herzog heeft een druk jaar, want hij gaat ook een remake maken van Bad Lieutenant met Nicholas Cage in de hoofdrol. Dat zal deze zomer gebeuren en daarna draait de regisseur ook nog het Victoriaans drama The Piano Tuner. Vorig jaar kreeg de 65-jarige Duitser goede recensies voor het drama Rescue Dawn met Christian Bale.

David Lynch

 

Ook David Lynch zit ondertussen niet stil. Naast My Son, My Son werkt Lynch met zijn productiemaatschappij Absurda ook aan King Shot, een gangsterfilm met Asia Argento, Udo Kier en Nick Nolte. Lynch laat de regie over aan Alejandro Jodorowski, die volgens de laatste geruchten weirdo Marylin Manson heeft weten te strikken voor een rol als profeet. Door de expliciete seks en het expliciete geweld zal de film waarschijnlijk een NC-17 beoordeling krijgen. 

Het valt te betwijfelen of My Son, My Son ooit de Belgische bioscoopzalen zal halen, naar Lynch’ vorige Inland Empire was het in de programmaties immers ook zoeken met een vergrootglas, maar My Son, My Son belooft zeker iets speciaals te worden.

De commentaren zijn gesloten.