10-05-08

Gore Verbinski verfilmt Bioshock

Universal Pictures heeft Gore Verbinski aangesteld voor de verfilming van de populaire XBOX 360 videogame ‘Bioshock’. De regisseur van The Ring en de Pirates of the Caribbean-trilogie zal daarmee de belangrijkste game-verfilming maken sinds het al lang aangekondigde, maar nog steeds niet opgenomen Halo. ‘Bioshock’ verkocht ondertussen al meer dan 2 miljoen exemplaren wereldwijd.   

‘Bioshock’ speelt zich af in de onderwaterwereld The Rapture, die gesticht werd door ene Andrew Ryan met als doel een soort elitewereld te creëren met de beste en meest talentvolle wetenschappers, sporters, artiesten e.d. Hoofdpersonage in de game is Jack die met zijn vliegtuig neerstort in de oceaan en bij toeval de poort naar The Rapture vindt. In plaats van een idyllische wereld treft hij er echter een vervallen bedoening aan bewoond door een zootje agressievelingen.

bioshock2

Na de dood van Ryan is er immers een oorlog uitgebroken onder de inwoners met als inzet ‘adam’, een stof die oorspronkelijk bedoeld was om mensen sneller te laten genezen. De bewoners van The Rapture ontdekten echter al snel dat je er ook je lichaam mee kon modificeren. Bovendien blijkt de onderwaterwereld ook niet bestand tegen de immense druk van de oceaan en beginnen de eerste scheurtjes in The Rapture te komen.

Dat klinkt alvast als een uitstekend verhaal voor een bioscoopfilm en op gamesites wordt ‘Bioshock’ dan ook geprezen om zijn “nodige plottwisten en uitgediepte personages, waardoor je echt meegezogen wordt in het verhaal”. Een interessant verhaal staat natuurlijk niet gelijk aan een goede film, denken we bv. maar aan Silent Hill of Hitman, maar het is natuurlijk een begin.

bioshock8

Verbinski ziet het alleszins zitten: “I think the whole utopia-gone-wrong story that's cleverly unveiled to players is just brimming with cinematic potential. Of all the games I've played, this is one that I felt has a really strong narrative." Er is nog geen release datum bekend voor de film, maar Verbinski laat weten dat hij met de preproductie begint zodra het script van John Logan (Gladiator, Sweeney Todd, The Aviator) klaar is. De film zou dan al in 2009 in de zalen komen. 

Voor Universal is Bioshock alvast een terugkeer naar de videogames na het desastreuze productieproces van Halo. Na meer dan een jaar in de ontwikkelingsfase, waarin ook Peter Jackson betrokken was als uitvoerend producent, besloten U en Fox Halo te annuleren wegens  de torenhoge kosten. "This deal [Bioshock] gives Universal the opportunity to have the immersive, addictive universe of 'Bioshock' interpreted by a filmmaker with unrivaled abilities to convey story, action and large-scale, fantastical visuals," aldus David Linde van U. We zijn benieuwd.

De commentaren zijn gesloten.