04-05-08

Geen Bondnummer voor Amy Winehouse

They tried to make me go to rehab
I said no, no, no.

amy winehouse back to black

Tot nu toe heeft de carrière van Amy Winehouse relatief weinig geleden onder haar alcohol- en drugsfratsen, maar daar lijkt verandering in gekomen, want Winehouse ziet waarschijnlijk de titelsong voor Quantum of Solace, de nieuwe James Bond, aan haar neus voorbijgaan.

De afgelopen dagen zat Winehouse samen met producer Mark Ronson in de studio om de titelsong van de film op te nemen, maar het werk is gestaakt omdat Winehouse volgens Ronson niet in staat is om muziek te maken. De Britse producer zei in een interview met Sky News dat het nummer zeer waarschijnlijk in de prullenbak zal belanden "unless by some miracle of science it gets recorded and someone sings a vocal". 

De woordvoerder van de zangeres is niet opgezet met de uitspraken van Ronson en vindt dat de man overdrijft. Hij beweert dat de opnames zijn stilgelegd wegens “meningsverschillen over het nummer in kwestie”. "She has always made her own decisions about her music. Needless to say, this is part of the process between artist and producer and we're sure they will continue to make great music together," aldus nog meneer de woordvoerder. 

Het tweetal was pas gevraagd om een mogelijk titelnummer van de nieuwste James Bond op te nemen. Daarop maakte Ronson een demo die naar eigen zeggen “sounds like a James Bond theme”, maar de drank- en drugsverslaving van Winehouse beslist daar anders over en lijkt nu haar muzikale carrière voortijdig te beëindigen. Of het nog het goed komt tussen Ronson en de zangeres is immers maar zeer de vraag. De twee werkten ook aan de opvolger van ‘Back to Black’, maar die opnames liggen eveneens stil. 

Naast het duo Winehouse – Ronson werden er nog andere grote sterren uit de muziekwereld benaderd voor het titelnummer van Quantum of Solace, maar hun namen zijn vooralsnog niet uitgelekt. Na het eerder flauwe nummer van Chris Cornell voor Casino Royale, had Amy Winehouse alleszins een uitstekende kandidate geweest voor een nieuw catchy titelnummer. Dat feestje gaat dus niet door, leeft Shirley Bassey nog?

De commentaren zijn gesloten.