03-05-08

Sequel The Descent

Dit is een beetje een vreemd bericht: volgens The Hollywood Reporter is er een sequel op komst van de horrorfilm The Descent. Op zich is dat niet zo vreemd aangezien de film amper 10 miljoen dollar kostte en meer dan 57 miljoen opbracht. Een simpel rekensommetje leert dan dat een sequel geen verrassing kan worden genoemd. Wat wel verrassend is, is de plot van de The Descent 2.

En hier begeven we ons op spoilerterrein dus wie de eerste film nog niet heeft gezien, kan nu beter stoppen met lezen. Volgens de summiere inhoud op The Hollywood Reporter duikt de overlever (enkelvoud) uit de eerste film terug het grottenstelsel in om de rest van haar vrienden te vinden. En nu wordt het vreemd want er zijn namelijk twee overlevenden, namelijk Sarah (Shauna MacDonald) en Juno (Natalie Mendoza),… althans in Amerika.

the descent

Sarah vond immers alleen in de Amerikaanse versie uitgang van de grot, want in Europa zien we als laatste scène een wanhopige Sarah die nog steeds in de grot zit (en daar niet lijkt te zullen uitkomen). De Amerikaanse markt is natuurlijk de belangrijkste voor de filmstudio’s en de voorlopige korte inhoud op de imdb lijkt dit te bevestigen. Sarah bereikt een afgelegen benzinestation waar ze wordt opgepikt en naar een ziekenhuis gevoerd. 

Daar herinnert ze zich plots dat Juno nog leefde toen ze uit de grot wist te ontkomen. Sarah keert met een groepje agenten terug naar de grot om haar vrienden te zoeken, maar luttele tellen nadat ze de grot ingaan, stort de ingang in. En kan het spelletje van voor af aan beginnen. In ieder geval zullen de Europese kijkers zich aan het begin van The Descent 2 zich wel even in de haren krabben, maar dat komt er van als je verschillende eindes van een film maakt. 

Wat wel zeker is, is dat Neil Marshall de regie zal overdragen aan Jon Harris die zijn regiedebuut. Marshall blijft wel bij het project betrokken als producent. Het scenario is van de hand van James Watkins die eerder de horrorprent My Little Eye schreef.  Nieuwe castleden zijn Gavan O'Herlihy, Joshua Dallas, Anna Skellern, Douglas Hodge en Krysten Cummings. De sequel zal opnieuw een budget hebben van 10 miljoen dollar en de opnames vinden plaats in Schotland en Londen.

De commentaren zijn gesloten.