30-04-08

Gewonden op set G.I. Joe

Filmsets zijn dezer dagen gevaarlijke plaatsen om rond te hangen. Zo kreeg de productie van de nieuwe James Bond al met een paar incidenten op de set af te rekenen (een peperdure Aston Marton sukkelde in een meer, een lokale demonstrant verstoorde de opnames in Zuid-Amerika en enkele stuntlui werden gewond). En nu zijn er ook problemen op de set van G.I. Joe.

Zeven mensen werden zaterdag tijdens de opnames in het centrum van Praag gewond toen een bus en verschillende auto’s op elkaar reden. Zij werden geramd door een auto die remproblemen had en het hele zootje ramde. Gelukkig vielen er slechts enkele lichtgewonden omdat het ongeluk gebeurde op een afgesloten set.

gi joe 1

 

Het speelgoed uit de jaren ’80 zit blijkbaar in de lift in Hollywood, want na de Turtles en Transformers, krijgen nu ook de soldaten van G.I. Joe hun film. De prent is een samenwerking van Paramount Pictures en speeldgoedgigant Hasbro die iets wilden doen aan het negatieve beeld van het Amerikaanse leger in vele landen. Het gelijknamige hoofdpersonage van G.I. Joe wordt daarom deel van een multinationale eenheid.

Volgens de korte inhoud op de imdb is het hoofdkwartier van de eenheid gesitueerd in Brussel. Dat worden vast weer hilarische beelden waarin de Amerikanen de IJffeltoren plots in onze hoofdstad neerpoten. De film worden geregisseerd door Stephen Sommers, met The Mummy, Van Helsing en The Scorpion King, een ervaren man in het hersenloze blockbustergenre. 

Die ervaring zal de man nodig hebben want G.I. Joe moet in de zomer van 2009 de kassa’s doen rinkelen (Belgische release datum is voorlopig 19 augustus 2009). Daarvoor kan Sommers een beroep doen op een uitgebalanceerde cast, zonder echter heel grote namen. U zal o.m. Channing Tatum, Rachel Nichols, Dwayne Johnson (‘The Rock’), Joseph Gordon-Levitt, Sienna Miller, Brendan Fraser, Marlon Wayans en Dennis Quaid herkennen. Het scenario is neergepend dor Stuart Beattie (Pirates of the Caribbean, Collateral) en Skip Woods (Hitman, Swordfish).   

De commentaren zijn gesloten.