27-04-08

Trailer: Blindness

blindnessGrote afwezige op de huidige programmatie van het Filmfestival van Cannes dit jaar is  Blindness van de Braziliaan Fernando Meirelles (Cidade de Deus, The Constant Gardener). Nochtans lijkt de film uiterst geschikt voor een première in Cannes.

Zo is het verhaal gebaseerd op een roman van de Portugese Nobelprijswinnaar Jose Saramago en gaat het om een ambitieus drama van een regisseur die ooit in Cannes debuteerde. Bovendien zijn de distributierechten in handen van Miramax, dat vorig jaar No Country For Old Men in Cannes lanceerde. Bovendien is Blindness helemaal klaar, zo staan de montage en de muziek op punt en lijkt dus niets de film in te weg te staan. 

Misschien houdt Miramax de film tegen voor een grote release in september, met doortochten op de festivals van Venetië, Toronto en New York. Een strategie die ze eerder succesvol toepasten met The Queen. Waarschijnlijker is echter dat Blindness alsnog aan de programmatie wordt toegevoegd in Cannes. De openings- en afsluitende film van het festival zijn immers nog niet bekendgemaakt en volgens verschillende bronnen komt de prent in aanmerking voor de openingsavond. 

Blindness is een mysterieuze thriller waarin de vrouw van een arts de enige is die nog kan zien in een stadje waarin iedereen getroffen wordt door een plotse blindheid. Wanneer chaos en verwarring toeslaan in het dorp, is de vrouw de enige die het zaakje lijkt te kunnen oplossen. Blindness is geen doordeweekse thriller, maar toont ook de breekbaarheid van de mensheid. 

In de cast vinden we o.m. Julianne Moore (de vrouw van de dokter), Mark Ruffalo (de dokter), Danny Glover, Gael Garcia Bernal en Sandra Oh. De Nederlandse release datum staat momenteel op 11 september 2008, een Belgische is er nog niet. Hieronder vind je al wel de indrukwekkende trailer.

De commentaren zijn gesloten.