24-04-08

Ang Lee gaat naar Woodstock

woodstockDe Taiwanese regisseur Ang Lee gaat drie jaar na Brokeback Mountain en vijftien jaar na The Wedding Banquet opnieuw een film maken met een gay tintje. Lee heeft namelijk plannen om Taking Woodstock te verfilmen, een film — hoe kan het haast anders — over het bekende Woodstock muziekfestival uit 1969.

De film is gebaseerd op de roman “Taking Woodstock: A True Story of a Riot, Concert, and a Life” van Elliot Tiber dat vorig jaar uitkwam. Het verhaal speelt zich af in de turbulente zomer van ’69. Centraal staat een homoseksuele interieurdesigner uit Greenwich Village die daarnaast ook part time manager is van het Catskill Hotel, dat eigendom is van zijn ouders. 

Daarnaast is de man ook het hoofd van de lokale kamer van koophandel en het is in deze hoedanigheid dat hij aan organisator Michael Lang de toestemming gaf om op de gronden naast het hotel het festival te organiseren. Op het festival traden o.a. Richie Havens, Ravi Shankar, Melanie, Arlo Guthrie, Santana, Janis Joplin, Sly & the Family Stone, Grateful Dead, CCR, The Who, Jefferson Airplan, Joe Cocker en Jimi Hendrix op. Het vier dagen durende festival wordt beschouwd als het hoogtepunt van de Hippie- en Flower Power-beweging.

De vast ‘huisscenarist’ van Ang Lee, James Schamus (zie ook: Lust, Caution, Hulk, Couching Tiger Hidden Dragon), zal het boek herwerken tot filmscript. "Elliot's exuberant and heartfelt story is a perfect window onto the Woodstock experience. It explores an inspiring historical moment when liberation and freedom we’re in the air", aldus Schamus.

Het budget schommelt rond 5 à 10 miljoen en de opnames gaan eind dit jaar van start. De film zal niet gaan rond het wereldberoemde concert zelf, maar zal waarschijnlijk wel gebruik van muziek uit die periode. Hoewel er al een aantal documentaires over het Woodstock festival zijn, zijn er echter maar weinig speelfilms die het festival belichten. Daar zullen Lee en co dus verandering in brengen.

De commentaren zijn gesloten.