19-04-08

Death and the City?

sex_and_the_cityEen hoofpersonage uit de filmversie van Sex and the City zal het einde van de film niet halen. Althans dat zei actrice Cynthia Nixon in een interview. Ze wilde wel niet verklappen welk personage dan wel het loodje zal leggen. Nixon, die zelf advocate Miranda Hobbes speelt, wou nog wel kwijt: "There's a loss that happens that's pretty tough. Something significant happens to Carrie, and it really forces her to ask questions that you have to ask about yourself."

Sarah Jessica Parker, alias Carrie Bradshaw, zei vorige maand op de ShoWest conventie dat de fans “zeer verrast” zullen zijn door de inhoud en de thema’s van de prent. Ze ontweek vakkundig de vraag of er iemand doodgaat, maar zei wel: "A handful of people have seen it and have been very surprised by the seriousness. There's something that happens in this movie and it's really about realising your own complicity and disappointment. You know the necessity of friends, but at a certain point, as a grown-up person, you have to take care of yourself. There's still plenty of ripe old salty dirty stuff. But I think it's a really smart story“. Daaraan voegde ze nog toe dat schrijver en regisseur Michael Patrick King "the role of a lifetime" schreef voor haar. 

Natuurlijk zijn er al wilde speculaties aan de gang over wie het onfortuinlijke personage is. De trailer van de film staat al een tijdje online en daarin is te zien dat Carrie en Mr. Big in het huwelijksbootje zullen stappen. In een van de laatste afleveringen is nochtans te zien dat Big een openhartoperatie moet krijgen, misschien krijgt hij een terugval. Nog in de trailer kondigt Charlotte York (Kristen Davis) aan dat ze zwanger is, misschien treden er bij de bevalling complicaties op. Of zal het Samantha Jones (Kim Catrall) zijn die in de laatste reeks borstkanker kreeg? 

Het zou alleszins commerciële zelfmoord zijn om één van de vier hoofdpersonages te laten sterven, want als de film aanslaat zouden er wel eens een paar sequels kunnen volgen. Als het niet een van de vier dames is, blijft Mr. Big over als belangrijkste personage over, en de trailer laat doorschemeren dat er iets staat te gebeuren tijdens de trouwpartij. Of misschien is het gewoon het personage van Jennifer Hudson die de nieuwe assistente wordt van Carrie.

In ieder geval wordt het raadsel opgelost op 4 juni wanneer de film in België in première gaat.

De commentaren zijn gesloten.