18-04-08

The Title is Out There: I Want To Believe

Een trailer is er nog altijd niet, maar de tweede film van “The X-Files” heeft sinds gisteren wel een titel en die luidt: The X-Files: I Want to Believe. De titel werd bekendgemaakt door Chris Carter, de bedenker van de serie, die ook de sequel regisseert.

Zoals iedereen wel weet (of zou moeten weten J) is de titel een referentie naar het opschrift van de poster die Fox Mulder jarenlang op zijn werkplek had hangen. De titel heeft al felle reacties pro en contra opgeleverd, maar Carter vindt het bovenal een logische titel: "It's a natural title. It's a story that involves the difficulties in mediating faith and science. 'I Want to Believe.' It really does suggest Mulder's struggle with his faith." Bovenal is het natuurlijk een heel vage titel waar je nog alle kanten mee uitkan, maar ik vind hem wel goed.

x- files 2 4

 

Zoals bekend zal de I Want to Believe niet gaan over de zogenaamde mythologie die in de serie aan bod kwam. De film zal daarentegen een op zichzelf staand verhaal zijn waarin Mulder (David Duchovny) en Scully (Gillian Anderson) een bovennatuurlijk zaak onderzoeken. Volgens Carter is het  de bedoeling zowel nieuwe fans aan te trekken als de trouwe X-Philes: "The reason we're even making the movie is for the rabid fans, so we don't want to insult them by having to take them back through the concept again."

De plot van de film wordt angstvallig geheim gehouden en daarvoor worden grote middelen ingezet, zo mogen perslui die een setbezoek maken niets laten uitlekken over het verhaal, en er werd ook al een valse foto verspreid waarop Mulder en Scully in een innige omhelzing te zien zijn. Desondanks lijkt er nu toch wat van het verhaal uitgelekt, want X-Files News beweert immers dat ze de hand hebben kunnen leggen op de achterkant van het boek van de film, met daarop natuurlijk het verhaal.

 

x- files 2 5

 

Of het nieuws waar, is opnieuw een promotiestunt is, is niet duidelijk. Feit is wel dat zelfs met de informatie van X-Files News, je nog niet veel te weten komt. Ondertussen wordt er wel vrijwel elke dag een nieuwe promo pic online gegooid. Het wachten is nu op de officiële trailer, en aangezien de film op 25 juli uitkomt in Amerika, zal die niet zo heel lang meer op zich laten wachten. Zodra de trailer er is, kan je hem natuurlijk hier vinden.

 *Archief:
De poster (31/03/2008)
Eerste beelden sequel (17/01/2008)
Première is op 25 juli (2/11/2007)
The Truth is Out There (27/09/2007)
Waar blijft tweede film? (24/05/2006)
Movie Blog Talk 5: De beste series
The Truth is Almost Out There (26/10/2005)
Tweede film The X-Files komt eraan (17/04/2005)   

 

De commentaren zijn gesloten.