12-04-08

Trailer: Prom Night

prom nightDe horrorfilm Prom Night is de grote favoriet om na dit weekend de Amerikaanse box office aan te voeren. De film ging gisteren in première en verwacht wordt dat de prent in het weekend 18 à 22 miljoen dollar zal opbrengen. En dat is precies het bedrag dat de film gekost heeft. Studio Screen Gems zal echter géén screening voor journalisten en recensenten houden, en dat is meestal al een indicatie over de kwaliteit van de film.

Prom Night is een remake van de gelijknamige film uit 1980 waarin scream Queen Jamie Lee Curtis haar rol uit Halloween nog eens dunnetjes mocht overdoen. Donna en haar vrienden zetten de nacht in voor de belangrijkste avond uit het schoolleven van Amerikaanse jongeren: Prom Night. Nadat ze een tragische gebeurtenis uit haar verleden eindelijk heeft kunnen verwerken, kijkt Donna echt uit naar deze avond. Maar tijdens het feest loopt het grondig mis wanneer een obsessieve moordenaar in het gebouw infiltreert. 

Achter de camera staat Nelson McCormick, die vooral ervaring heeft als televisieregisseur. Zo filmde de man afleveringen van o.a. “Prison Break”, “Vanished”, “Nip/Tuck”, “ER”, “The West Wing”, “Alias”, “Cold Case” en “CSI”. Een aardig lijstje. Het nieuwe scenario werd geschreven door J.S. Cardone, die o.a. The Covenant en The Forsaken neerpende. In de cast vinden we Brittany Snow, Scott Porter, Jessica Stroup, Dana Davis, Collins Pennie, Jonathan Schaech en Linden Ashby (die in een heel ver verleden Dr. Brett Cooper was in “Melrose Place”). Niet echt bekende namen, maar waarschijnlijk zullen de meesten de film toch niet overleven. 

Oorspronkelijk zou Prom Night op 1 februari 2008 uitkomen, maar de film werd tot nu uitgesteld. Volgens de producenten is het een psychologische thriller en wordt het bloed, ingewanden en gore tot het minimum beperkt. De trailer toont wel iets anders, namelijk dat Prom Night een doodgewone slasher is zoals Halloween en Scream. Prom Night gaat op 25 juni 2008 in première in België. De trailer vind je hieronder.

De commentaren zijn gesloten.