07-04-08

Movie BlogTalk 12: De slechtste filmposters

Movie BlogTalkDe twaalfde en de dertiende Movie BlogTalk staan helemaal in het teken van filmposters. Deze week krijg je van Timothy van At The Movies, Dave van Boy Meets Girl en mezelf ons lijstje van de tien slechtste posters, volgende week volgen dan onze tien beste filmposters.

Tien slechte posters zoeken, bleek overigens niet zo’n gemakkelijke opgave want een slechte poster hoort niet per se bij een slechte film of omgekeerd. Dus was het even googelen, en harken om er tien te vinden. Ongetwijfeld schieten er mij later nog veel ergere posters te binnen, maar hier zijn er toch al tien om mee te beginnen.


the black gestapo

De jaren ’70. Het toonbeeld van foute mode, foute muziek, foute films en ook foute filmposters. Ik zou een heel lijstje kunnen maken met allemaal posters van films uit dit decennium, maar deze volstaat om te illustreren genoeg hoe fout de posters toen wel konden zijn. Niet alleen qua design maar ook wat betreft de teksten en de inhoud. 


space cowboys

Binnenkomen in je lokale bioscoopzaal en deze poster zien hangen op de muur, het is goed om meteen terug te draaien. Vier oude knarren (Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, James Garner, Donald Sutherland) met een hippe zonnebril op, die dan ook nog eens de ruimte in willen, voor mij hoeft dit echt niet. En dan nog die tagline 'Space will never be the same', je zou als marsmannetje stande pede terugkeren naar je eigen planeet als je deze vier zag...


marie antoinette

Roze is niet mijn favoriete kleur en Kirsten Dunst is niet mijn favoriete actrice. Deze twee gecombineerd met schreeuwlelijke letters zorgt voor iets heel engs en lijkt meer een poster voor Interview With a Vampire.


basic instinct 2

En wel de Japanse versie waar er iets heel onnatuurlijks gaande is met het rechterbeen van Sharon Stone. Iemand heeft zich een beetje te hard geamuseerd met de brush tool van Photoshop... Een slechte film met een heel slechte poster. 


hercules

Toen de gouverneur van California nog gewoon acteur was, speelde hij ooit de god Hercules die naar de aarde werd gestuurd om mee te doen aan een wedstrijd bodybuilding. Ze hadden hem beter meteen teruggestuurd. Met de poster erbij… 


whore's son

Eigenlijk is de titel nog een pak erger dan de feitelijke poster, zeker  in de originele Duitse versie: Hurensohn. Ieew!!!


mad money

Hoe langer je naar deze poster kijkt, hoe vreemder de houding van Diane Keaton wel lijkt. Zijn hier twee (of zelfs drie?) foto’s bij elkaar gephotoshopt of is Keaton gewoon écht een slangenmens? Ook Katie Holmes lijkt zich niet echt in een comfortabele pose te bevinden.

hostel 2

Van deze poster wordt ik echt misselijk, die vleesstructuur is echt wansmakelijk. Ik wil hier zelfs niet naar kijken. Als er echt geen andere manieren zijn om volk te lokken. En de film trekt dan ook nog op niks.


who is corky romano

Ik weet niet wie Corky Romano is en na het zien van deze poster wil ik het ook niet weten. Dit doet echt pijn aan je ogen. 


good luck chuck

Deze poster is duidelijk een hommage aan de wereldberoemde foto die Annie Leibovitz maakte van John Lennon en Yoko Ono. Het verhaal van de film heeft echter niks te maken met Lennon en Ono en de prent is ook geen parodie. Dus waarom deze poster? Bovendien is er iets mis met de nek van Dane Cook en lijkt Jessica Alba zich af te vragen wat ze daar in godsnaam ligt te doen.

Voilà, dat waren tien posters die ik echt niet aan mijn muur wil hangen. Volgende week tien die een felbegeerd plaatsje op mijn muren wél verdienen (of er zelfs al hangen). 

Meer Movie BlogTalk:
Movie BlogTalk Part 1: Horror Top 10
Movie BlogTalk Part 2: Ergernissen in de bioscoopzaal
Movie BlogTalk Part 3: De meest overgewaardeerde films
Movie BlogTalk Part 4: Top 10 van 2005
Movie BlogTalk Part 5: De beste televisieseries
Movie BlogTalk Part 6: De beste films uit de 80's
Movie BlogTalk Part 7: De beste scores
Movie BlogTalk Part 8: De beste filmkussen
Movie BlogTalk Part 9: Top 10 van 2006
Movie BlogTalk Part 10: De beste vrouwelijke villains

Movie BlogTalk Part 11:
Top 11 van 2007
Movie BlogTalk Part 12: De slechtste filmposters

Commentaren

the whores son Aan de foto te zien zou ik zo denken dat de zoon nog wel een goede opvoeding heeft gehad :p
Hostel is inderdaad gortig, maar bon, dat is de film ook.

Gepost door: Dave | 07-04-08

Ik had het niet verwacht met zoveel keuze (tegenwoordig zelfs meerdere posters per film), maar we hebben eenzelfde poster! Het was de enige uit het lijstje die ik al direct wist dat erin moest; Hostel II.

Gepost door: Timothy | 07-04-08

De commentaren zijn gesloten.