06-04-08

Trailer: Anamorph

anamorphWanneer detective Stan Aubrey wordt gevraagd om een reeks spectaculaire moorden te onderzoeken, komt hij terecht in een donkere, onaangename wereld die doet denken aan zijn getormenteerde verleden. De moorden verwijzen allemaal naar het mysterie van anamorfose, een

schildertechniek waarbij de wetten van het perspectief worden gemanipuleerd door twee tegengestelde beelden te creëren op één doek (een voorbeeld hiervan vind je hier en hier). De moordenaar stopt meer bepaald  verborgen betekenissen, aanwijzingen naar andere misdrijven en persoonlijke boodschappen voor Aubrey in zijn werk. 

De plaatsen delict verwijzen naar deze van een eerdere seriemoordenaar, die New York City terroriseerde voordat Aubrey en zijn team hem konden inrekenen. Vijf jaar later kan Aubrey deze zaak nog altijd niet vergeten en iets in deze reeks nieuwe moorden verplicht hem de vragen die hij zo hard probeert te vergeten, opnieuw te onderzoeken. Een ambitieuze jonge detective helpt Aubrey bij het onderzoek, net als een labiele jonge vrouw met een gevaarlijke link naar zijn verleden. Samen met Aubreys eigen schuldgevoel vormen dit de ingrediënten waarmee Aubrey de nieuwe moordenaar moet opsporen. 

Dat is in het kort waar het om draait in de psychologische thriller Anamorph van Henry Miller. Miller schreef het scenario samen met  Tom Phelan, maar beiden doen bij mij geen belletje rinkelen. Bekender volk vinden we in de cast met Willem Dafoe (Spider-Man), Scott Speedman (“Felicity”, xXx), Peter Stomare (“Prison Break”) en Clea DuVall (“Carnivale”, 21 Grams). 

Anamorph heeft nog geen Belgische release datum, maar ondertussen staat al wel de trailer online. Dit is ondertussen de tweede versie van de trailer en die ziet er toch al een stuk beter uit dan de eerste want die was een zootje. Alleen rest nog de vraag wat er aan de hand is met het kapsel van Willem Dafoe. En Clea DuVall mag nu eindelijk wel eens een andere rol gaan spelen dan die van slachtoffer of sidekick.       

De commentaren zijn gesloten.