02-04-08

Incident op Bondset

quantum of solace 1Een lokale politicus is in Chili gearresteerd nadat hij met zijn auto op de set van de nieuwe James Bondfilm kwam aangestormd. De man deed dat als protest omdat de producenten zijn gemeenschap gebruiken (misbruiken volgens hem) als decor voor scènes die in de film in Bolivia plaatsvinden. 

Daarop vond Carlos Lopez niets beter dan de set op te stormen en zich voor te doen als de burgemeester van het dorpje. De crew was echter niet onder de indruk en noemde het “a small incident that took no more than five minutes to clear up”.  Het werd ook snel duidelijk dat Lopez niet de burgemeester was, omdat hij vijf maanden eerder uit zijn ambt was ontzet. 

De incidenten vonden plaats in Sierra Gorda, een deel van de regio van Antofagasta. Bolivia moest deze streek in de oorlog van 1879-1883 afstaan aan Chili. Sindsdien zijn de relaties tussen beide Zuid-Amerikaanse republieken bekoeld. Volgens de producenten van Quantum of Solace is het gebruikelijk dat scènes in een ander land worden opgenomen dan dat ze in de film komen. 

De opnames in Chili werden vandaag afgerond en het hele gezelschap is ondertussen weer op weg naar de vertrouwde Pinewood Studios in Londen. Later zal er nog gefilmd worden in Italië en Oostenrijk. De release datum van de film is ondertussen vervroegd naar 31 oktober. 

Ondertussen duiken er geruchten de kop op dat niemand minder dan Sean Connery een slechterik wil spelen in een volgende Bondfilm. De 77-jarige acteur zei dit in een interview met The Telegraph "I wouldn't mind coming back as a Bond villain," he said. "But I don't think they would pay me enough money." 

Wat Connery eigenlijk wil zeggen is dat hij nooit meer zal terugkeren als James Bond, maar eerder verkiest voor de rol van snoodaard. Bij de opnames van elke Bondfilm duiken er gelijkaardige geruchten op, dus waarschijnlijk moet ook dit met een korreltje zout worden genomen. Bovendien is Connery al enige jaren op pensioen. Een pensioen dat hij ook niet wou opgeven om de vader van Indiana Jones te spelen.

De commentaren zijn gesloten.