27-03-08

Trailer: Smart People

smart peopleProfessor Lawrence Wetherhold (Dennis Quaid) is een briljante geest en een van de grootste intellectuelen die er op de universiteitscampus rondlopen, maar in zijn gezinsleven kan hij geen oplossing bedenken voor het simpelste probleem. Zijn tienerdochter Vanessa (Ellen Page) is een overachiever die al te graag in vaders voetsporen wil treden en zijn geadopteerde broer Chuck (Thomas Hayden Church) is dan weer een levensgenieter eerste klas. Als weduwnaar lijkt het of Wetherhold zich in niets meer kan interesseren, zelfs niet in Victoriaanse literatuur, nochtans zijn specialiteit. Een lichte depressie lijkt zich van professor Wetherhold meester te hebben gemaakt totdat plots zijn broer voor de deur staat. Bijna tegelijkertijd loopt de professor zijn voormalige studente Janet (Sarah Jessica Parker) tegen het lijf.

Dat is in een notendop de inhoud van de romantische komedie / drama Smart People van debuterend regisseur Noam Murro. Het scenario is van Mark Poirier, ook al een debutant. Geen debutanten bij de cast want Dennis Quaid, Sarah Jessica Parker en Thomas Hayden Church hebben ervaring met hopen en Ellen Page is een natuurtalent, ook al mag ze ondertussen wel eens een andere rol gaan spelen dan die van de ironische abnormale tiener (Juno, Hard Candy, The Tracey Fragments). 

De opnames bezorgden Dennis Quaid overigens nog een trauma omdat de eindscènes hem deden denken aan zijn pasgeboren tweeling die kort na hun geboorte bijna overleden door een overdosis van een bloedverdunnend medicijn. "It actually really gets me when I see this. I'm a little verklempt. Kimberly (zijn vrouw) and I weren't even pregnant when we shot (the movie). We'd been trying for three years. When I read the script a couple years ago, the end scene always got me emotionally. It made me well up. And of course having our own twins now, it really gets me verklempt. It's a wonderful thing. For me, it's just life imitating art." 

Smart People heeft nog geen Belgische release datum gekregen, maar de trailer kan je hier bekijken.

Commentaren

Goldenchat.nl Zoek jij de gezelligheid op van profielen? Chat je graag? www.Goldenchat.nl is wat jij zoekt!

Where you feel the friendship...
www.Goldenchat.nl

(Sorry voor deze reclame)

Gepost door: Goldenchat.nl | 28-03-08

De commentaren zijn gesloten.