24-03-08

Trailer: Kung Fu Panda

kung fu panda 1

Op 9 juli komt DreamWorks met de animatiefilm Kung Fu Panda op de proppen. Het hoofdpersonage van deze film is Po, een enthousiaste, grote en lichtelijk onhandige pandabeer. Po is een grote fan van Kung Fu, maar dat staat zijn dagelijks werk in een noedelshop enigszins in de weg. Totaal onverwacht blijkt Po uitverkoren om een oude voorspelling te vervullen. Zijn dromen worden realiteit wanneer hij de wereld van Kung Fu binnentreedt en naast zijn idolen mag studeren. 

Deze idolen zijn de legendarische Furious Five (Tigress, Crane, Mantis, Viper en Monkey), die worden geleid door hun goeroe, Master Shifu. Voor ze het goed en wel beseffen, is de op wraak beluste Tai Lung op komt en het is de taak van Po om iedereen te beschermen van het komende gevaar. Zal het Po lukken om op tijd de oude Kung Fu-technieken onder de knie te krijgen om zijn nieuwe vrienden te beschermen? 

Natuurlijk zal Po in zijn missie slagen en op het einde van de film wordt hij ongetwijfeld de held van de dag, dus de originaliteitsprijs voor beste scenario zal deze Kung Fu Panda niet winnen. Desondanks is de trailer behoorlijk grappig en zien de graphics er enorm goed uit. De trailer geeft de indruk dat de film een beetje een kruising is tussen The Karate Kid en Kill Bill. Dat wordt nog onderstreept doordat er muziek uit Kill Bill wordt gebruikt. En natuurlijk kon ook Kung Fu Fighting van Carl Douglas niet ontbreken in de trailer.  

Bovendien kan de film rekenen op een schitterende stemmencast met Jack Black (Po), Dustin Hoffman (Shifu), Jackie Chan (Monkey), Lucy Liu (Viper), Angelina Jolie (Tigress), Seth Rogen (Mantis), David Cross (Crane), Ian McShane en Michael Clarke Duncan. Kung Fu Panda wordt geregisseerd door Mark Osborne en John Stevenson. Deze laatste heeft eerder meegewerkt aan o.a. “The Muppet Show”, Labyrinth en Shrek 2          

*Archief:
Kung Fu voor Angelina Jolie

De commentaren zijn gesloten.