23-03-08

Thomas Sangster Kuifje?

thomas sangster 1Volgens de Britse krant The Daily Mail is de 17-jarige acteur Thomas Sangster gecast voor de rol van Kuifje in de geplande trilogie van Steven Spielberg en Peter Jackson. Sangster, bekend voor zijn rollen in Love Actually, Nanny McPhee en The Last Legion, is al naar Los Angeles geweest voor testen met beide regisseurs.

De opnames van het eerste deel van de Kuifje-trilogie zouden eind dit jaar moeten van start gaan met Steven Spielberg achter de camera. Peter Jackson zou dan het tweede deel voor zijn rekening nemen. Dat zou betekenen dat Spielberg ‘Het geheim van de Eenhoorn’ zal verfilmen en Jackson  ‘De Schat van Scharlaken Rackham’. Wie het laatste deel van de trilogie mag regisseren, is nog niet bekend. Geruchten doen de rond dat Spielberg en Jackson samen de regie zouden doen, maar ook de naam van James Cameron (Titanic) circuleert.

In het eerste boek gaan de striphelden op zoeken naar drie stukken perkament die verborgen zijn in de masten van drie replica’s van schepen. Deze leiden naar de begraven schat van Haddocks voorvader Red Rackham. In het andere verhaal reizen de vrienden naar de Caraïben om de schat te zoeken. 

Indien Thomas Sangster de rol effectief bemachtigd heeft, vervoegt hij Andy Serkis die de rol van kapitein Haddock zal gaan spelen. Professor Zonnebloem,  Jansen en Janssen en Nestor moeten nog gecast worden. Sangster is eerste nog te zien in Bright Star, de nieuwe film van Jane Campion over John Keats. 

Het is niet moeilijk te zien waarom Thomas Sangster de mogelijke vertolker van Kuifje is, want de knaap heeft fysiek wel wat weg van de Belgische reporter. Op het eerste gezicht vind ik het dan ook een goede keuze, alleen is Sangster misschien een beetje te jong. Wat vinden jullie? 

*Archief:
Peter Jackson en Steven Spielberg verfilmen Kuifje (15/05/2007)
Steven Spielberg koopt rechten Kuifje (8/03/2007)

Commentaren

Hallo Karen, Ze zullen hem wel serieus bijschilderen en kneden hé. In ieder geval: EEN ZALIGE (late vijg na) Pasen!

Gepost door: gidsjoris | 24-03-08

Niks gelezen Die kerel schijnt niks van Kuifje te hebben gelezen, alhoewel hij er nu waarschijnlijk wel zal in worden geduwd.

Gepost door: Peter | 25-07-08

De commentaren zijn gesloten.