16-03-08

Trailer: The Ruins

the ruinsAmerikaanse studenten die op reis gaan naar Mexico: het is geen nieuw filmgegeven en meestal loopt het faliekant af. Ook in de nieuwe horrorfilm The Ruins is het weer van dat. Wat deze film echter boven die andere tienerhorrorfilms zou moeten doen uitstijgen, is het scenario van Scott B. Smith dat gebaseerd is op zijn eigen bestseller.

Het vorige boek van Smith werd eveneens verfilmd, en wel door Sam Raimi tot A Simple Plan, dat een Oscarnominatie kreeg voor beste scenario in 1999. Het basisgegeven van The Ruins is behoorlijk simpel: vier Amerikaanse toeristen trekken samen met een collega-toerist naar archeologische ruïnes in Mexico.  Daar schuilt er echter iets eeuwenouds en mysterieus in de grotten. 

Stephen King noemde het boek vorig jaar “simply the best suspense novel of the year”. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen, maar mijn interesse is alvast gewekt. Ondertussen kunnen we ons al amuseren met de trailer van de film. Hieronder vind je de X-rated versie, de ‘gewone’ staat bij imdb. De trailer geeft gelukkig nog niet te veel prijs van ‘het kwaad’, maar is ook niet te vaag. 

The Ruins is geregisseerd door Carter Smith, die zijn carrière begon als fotograaf en daarna doorgroeide naar commerciële filmpjes. Zo regisseerde Smith commercials voor Lancome, Tommy Hilfiger en Tiffany. Films van hem zijn Me and Max (1998), Bugcrush (2006) en een segment uit Boys Life 6. Het jeugdig volk dat voor onaangename verrassingen komt te staan in de ruïnes wordt gespeeld door Jonathan Tucker, Jena Malone, Shawn Ashmore, Laura Ramsey en Joe Anderson.    

The Ruins komt op 16 april uit in België. De website van de film is trouwens ook een bezoekje waard.

De commentaren zijn gesloten.