15-03-08

Teaser: Madagascar: Escape to Africa

In 2005 wilden vier wilde dieren ontsnappen uit de New Yorkse dierentuin. Hun poging mislukte echter, maar wegens hun rebelse gedrag werden ze op een schip gezet op weg naar de Afrikaanse wildernis. Hun reis werd echter abrupt onderbroken toen hun kisten in de zeer vielen en ze terecht kwamen op het Afrikaanse eiland Madagascar.

In 2008 zijn Alex de leeuw (Ben Stiller), Marty de zebra (Chris Rock), Melman de giraf (David Schwimmer) en Gloria het nijlpaard (Jada Pinkett Smith) terug voor hun tweede avontuur in Madagascar: Ecape to Africa. In deze sequel proberen de vier vrienden van het eiland weg te geraken met behulp van een oud vliegtuig dat hersteld is door de pinguïns. Onnodig te zeggen dat dit heel wat problemen met zich meebrengt en de reis niet zo vlot verloopt als ze wel zouden willen. Deze keer stranden ze op het Afrikaanse vasteland in de jungle, waar Alex een paar familieleden ontmoet.

madagascar 2 1

 

Naast de vier hoofdpersonages zijn ook de vier pinguïns zijn weer van de partij en kruipt Sacha Baron Cohen opnieuw achter de microfoon voor de stem van Julien, de zelfuitgeroepen leider van Madagascar die wel eens een dansje waagt op ‘I Like to Move It’. 

Ondertussen kan je al een eerste trailer vinden met een inleiding van Ben Stiller. Deze beelden zijn opgenomen voordat de titel van de film veranderd werd naar Escape to Africa. Stiller heeft het steeds over The Crate Escape, het is maar dat je het weet. Madagascar bracht drie jaar geleden ongeveer 200 miljoen dollar op, dus een sequel was te verwachten. 

Het is natuurlijk geen animatiefilm op het niveau van Pixar, maar ik vond de eerste toch best leuk. Er zaten enkele zeer leuke grappen in, de stemmen van de verschillende acteurs pasten perfect bij hun rol en de psychotische pinguïns waren heerlijk. Er zijn al sequels van ergere films gemaakt. Escape to Africa komt op 10 december 2008 uit.   
 

De commentaren zijn gesloten.