11-03-08

Want al is't mysterie nog zo groot, Merlina legt de waarheid bloot. Nu ook op dvd.

Odilon Boeikens. De X-bril. Renaat Vandenkapblok. Evarist de computer. Commissaris Stapel. Sardonis. De Parafix. Akkerdjieë Akkerdjieë. Boogschutter roept Waterman. Napoleon. Polycarpus Tack. Wie zich bij deze begrippen niks kan voorstellen kan nu beter stoppen met lezen. Wie echter zit te glimlachen van jeugdsentimenteel contentement: het wordt nog beter.

merlina

De VRT heeft namelijk aangekondigd dat ze de volledige reeks van “Merlina” in april op dvd zal uitbrengen. Het gaat om een vierdelige box met daarop alle 95 afleveringen, goed voor 762 minuten puur jeugdsentiment, met extra’s zoals interviews. “Merlina” was in de jaren ’80 de populairste jeugdserie van de toenmalige BRT, de serie werd geregisseerd door Gie Lavigne en de scenario’s werden geschreven door Dick Durver. 

In “Merlina” draait alles rond een detectivebureau dat gerund wordt door Marie-Ann Meerschaut, alias Merlina (Lea Couzin). Merlina leek wel vastgeroest aan haar bureau en voor het veldwerk krijgt zij dan ook de hulp van haar nicht Ann (Mieke Bouve), en de onhandige ex-matroos Polycarpus Tack (Paul Ricour). Voor de uitvindingen zorgt de geniale, maar ook koppige, uitvinder Napoleon (Jan Reussens). 

Af en toe steken politiecommissaris Stapel en privé-detective Boeikens een handje toe om de misdaad te bestrijden, maar meestal lopen zij gewoon in de weg. De aartsvijand van Merlina en co is de boef Sardonis, die zichzelf vermomd met een wit kindermasker, rondtuft in een witte bestelwagen en zich laat omringen door oerdomme handlangers. 

“Merlina” speelt zich af in het fictieve stadje Ravensburg, dat later ook het decor was voor de series “Postbus X” (over een krant) en “Interflix” (over een uitzendbureau). Meer informatie over deze series vind je op de fansite De Ravenburgse Post. De intro van “Merlinaé vind je op YouTube.

*Archief:
De vampier van Ravensburg

19:25 Gepost door karen in televisie | Permalink | Commentaren (0) | Tags: televisie, merlina, jeugdsentiment, dvd |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.