09-03-08

Trailer: Chronicles of Narnia: Prince Caspian

chronicles of narnia - prince caspianOok dit jaar wordt mei een belangrijke maand voor de box office. Vorig jaar werd de trend ingezet met Pirates of the Caribbean: At World’s End, Shrek 3 en Spider-Man 3 die elk meer dan 300 miljoen dollar opbrachten. Dit jaar wordt het zelfs nog drukker op het blockbusterfront, want met Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, Speed Racer, Iron Man en The Chronicles of Narnia: Prince Caspian staan er maar liefst 4 belangrijke toppers op het programma.

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian is geprogrammeerd voor 16 mei (dat wordt 2 juli in België), en de film is natuurlijk het vervolg op The Lion, the Witch and the Wardrobe uit 2005. In het tweede deel worden de Pevensie kinderen opnieuw naar de wereld van Narnia getoverd, waar een nieuw avontuur op hen wacht. In onze tijdsrekening is het amper een jaar geleden, maar de kinderen ontdekken dat er maar liefst 1300 jaar zijn voorbij gegaan sinds hun vorige bezoekje. 

Tijdens hun afwezigheid zijn de gouden tijden van Narnia voorbij en is het veroverd door de Telmarines met aan het hoofd de kwaadaardige koning Miraz, die het land zonder enige vorm van genade bestuurd. De vier kinderen ontmoeten al snel de jonge prins Caspian, die de wettige erfgenaam is op de troon en door zijn Miraz wordt opgejaagd met het oog hem te doden. Met de hulp van een vriendelijke dwerg, een moedige pratende muis, en de zwartedwerg Nikabrik, zetten de Pevensies hun avontuur in. 

De regie is nog steeds in handen van de Nieuw-Zeelander Andrew Adamson, die samen met Christopher Markus ook het scenario voor zijn rekening nam. Dat scenario is natuurlijk gebaseerd op de boeken van C.S. Lewis. In de cast treffen we o.a. kersvers Oscarwinnares Tilda Swinton, Liam Neeson, Peter Dinklage, Eddie Izzard en Ben Barnes aan. De trailer van de film vind je bij Yahoo, of hieronder in YouTube versie. 

Het was overigens de bedoeling dat Prince Caspian al in december 2007 zou uitkomen, maar door de gecompliceerde special effects, verhuisde de film naar mei 2008. Dat de concurrentie er niet minder om is geworden, mag duidelijk zijn.  The Lion, the Witch and the Wardrobe was met 742 miljoen dollar wereldwijd wel de meest succesvolle live actionfilm van Disney ooit. Maar een zekere archeoloog zou op 21 mei wel eens voor serieus weerwerk kunnen zorgen.

Commentaren

Was Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest overigens niet de meest succesvolste live action-film aller tijden van Disney...?

Gepost door: Movieworld | 10-03-08

Hopelijk even goed als de eerste film

Gepost door: movieman | 10-03-08

De commentaren zijn gesloten.