04-03-08

Rosemary's Bay

rosemary's babyHorrorklassiekers remaken, het blijft een slecht idee. En ondanks grandioze flops zoals Psycho en Halloween, blijven grote studio’s toch zulke remakes maken. Vandaag is er weer een nieuwe klassieker die eraan moet geloven en de pineut van de week is Rosemary's Baby van Roman Polanski.

Momenteel is Platinum Dunes van regisseur Michael Bay de toonaangevende studio inzake horrorremakes. The Texas Chainsaw Massacre zette de toon gevolgd door The Amityville Horror en The Hitcher. En aan The Birds, A Nightmare on Elm Street en Friday the 13th wordt momenteel gewerkt. De studio zoekt momenteel naar een scenarist om het scenario van 40 jaar geleden te updaten. 

En nu hebben Bay en co dus ook Rosemary’s Baby aan hun lijstje toegevoegd. Deze film uit 1968 is gebaseerd op een boek van Ira Levin dat door Polanski in een bloedstollende film werd gegoten. De film draait rond een jong koppeltje, Guy (John Cassavetes) en Rosemary (Mia Farrow), die hun intrek nemen in een nieuw appartement in Manhattan. Kort daarna raakt Rosemary zwanger, en naarmate haar zwangerschap vordert, wordt ze steeds zieker. 

De vrouw vermoedt dat haar nieuwsgierige buren hier iets mee te maken hebben en paranoia, wantrouwen en hekserij maakt zich meester over het New Yorkse flatgebouw. Zeker wanneer Rosemary te weten komt dat ze het kind van de duivel in zich draagt. De prent kreeg in 1969 een Oscar voor beste vrouwelijk bijrol (voor Ruth Gordon) en was ook genomineerd voor beste scenario.

19:44 Gepost door karen in remakes | Permalink | Commentaren (0) | Tags: remake, rosemary s baby, horror, michael bay |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.