02-03-08

Trailer: Pathology

pathologyHet lijkt wel of elke dokter tegenwoordig Grey of Gray moet heten, want in navolging van Meredith Grey in “Grey’s Anatomy”, heeft ook in de nieuwe thriller Pathology het hoofdpersonage de naam ‘Gray’ meegekregen. Laten we hopen dat de film zelf origineler is dan de naamkeuze van de personage. De trailer valt alleszins al mee.

Dr. Ted Gray studeert als de beste van zijn jaar af aan Harvard Medical School. Daardoor krijgt hij de kans om deel te nemen aan één van de meest prestigieuze pathologie-opleidingen van het land. Ted is enorm getalenteerd en leergierig en wordt meteen opgenomen in het groepje vrienden die de opleiding gestard zijn. Al snel wordt Ted geïntroduceerd in het dodelijk spel dat zijn medestudenten opgezet hebben: de perfecte moord plegen. Zo perfect dat hun collega’s niet kunnen zien dat het slachtoffer vermoord is. 

Pathology is geschreven door Mark Neveldine en Brian Taylor, die debuteerden met de verrassende hit Crank. Verrassend, want de slotscène van Crank is zo belachelijk dat de hele film daarmee in de laatste 3 minuten compleet in elkaar stuikt. De Duitser Marc Schoelermann neemt de regie van Pathology voor zijn rekening en maakt daarmee zijn Hollywooddebuut. Het opzet van Pathology doet overigens wel erg denken aan de Duitse Anatomie waarin Franka Potente ook terecht komt in een groepje overijverige studenten. 

In de cast treffen we nogal wat bekende televisiegezichten aan, zoals een held, een heks, een detective  en een ‘soup-chef’ in de gedaante van Milo Ventimiglia (Peter Petrelli uit “Heroes”), Alyssa Milano (Phoebe Halliwell uit “Charmed”), Johnny Whitworth (Jake Berkeley uit “CSI:Miami)  en Lauren Lee Smith (Lara Perkins uit “The L Word”). Pathology komt op 15 mei uit in Nederland, een Belgische release datum is er nog niet.       

De commentaren zijn gesloten.