01-03-08

Trailer: Get Smart

get smartMaxwell Smart wordt op missie gestuurd om een halt te roepen aan de organisatie KAOS, die voor de zoveelste keer probeert om wereldheerschappij te veroveren. Wanneer het hoofdkwartier van Control, een Amerikaanse spionnenagentschap, wordt aangevallen en de identiteiten van al hun agenten daardoor bekend raken, heeft het hoofd van Control geen andere keuze dan zijn overvlijtige analist Maxwell Smart te promoten. 

Smart heeft er altijd gedroomd om veldwerk te doen en zijn partner zou de superster Agent 23 moeten worden. Maar Smart wordt gekoppeld aan de bevallige, maar ook dodelijke, Agent 99. Met een geringe ervaring aan veldwerk en nog minder tijd, wordt Smart op pad gestuurd. Zijn doel is de plannen van Siegfried, het brein van KAOS, te dwarsbomen. 

Dat is in een notendop het verhaal van de actiekomedie Get Smart van regisseur Peter Segal. Niet echt een bekende naam, maar de kerel heeft met Anger Management, 50 First Dates en The Longest Yard de Amerikaanse kassa’s al een paar keer doen rinkelen. Waarschijnlijk komt het verhaal van Get Smart bekend voor, want de film is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie "Get Smart" die in 1965 debuteerde en het 5 seizoenen uitzong. In 1995 werd de serie opnieuw opgestart, maar toen duurde het feestje maar één seizoen. 

Dat zijn misschien niet de meest overtuigende redenen om Get Smart te gaan bekijken, maar de film kan een beroep doen op een uitstekende cast. Steve Carell speelt het hoofdpersonage Maxwell Smart. Carell is in zijn thuisland een publiekslieveling door The 40 Year Old Virgin, Little Miss Sunshine en “The Office” en het debacle van Evan Almighty lijkt hem vergeven. Agent 99 wordt gespeeld door Anne Hathaway, terwijl Dwayne Johnson (alias ‘The Rock’) in de huid kruipt van Agent 23. Verder zijn er nog rollen voor  Alan Arkin (de leider van Control), Terence Stamp (Siegfried), Bill Murray en Ken Davitian. 

Bij Apple kan je de trailer bekijken. Het is geen trailer waar je wildenthousiast van wordt, maar er zitten toch wel enkele leuke vondsten in, zoals de man die door de bus wordt overreden en The Rock die zijn nietjesmachine op een creatieve manier gebruikt en daarvoor op het matje geroepen wordt (“That’s CIA shit”). Get Smart komt hier uit op 9 juli 2008.

De commentaren zijn gesloten.