27-02-08

Will Smith kiest Barack Obama, Ridley Scott gaat voor Ronald Reagan

will smith barack obamaHet is nog niet eens zeker of hij wel de volgende president wordt, maar het verhaal van Barack Obama is natuurlijk gefundenes fressen voor Hollywood. En als er een biopic over de zwarte presidentskandidaat zal komen, is het helemaal geen grote verrassing te vernemen dat Will Smith zijn interesse heeft laten blijken voor de hoofdrol. En de liefde is wederzijds want Obama vindt het prima dat Smith hem speelt.

Het is altijd de droom geweest van Will Smith om president te worden van de VS, en een film is natuurlijk een uitgelezen kans om deze droom te verwezenlijken, tenminste als je geen tweede Arnold Schwarzenegger wil worden. “I always wanted to be the first black president but Barack Obama stole my idea.” Maar voegt Smith eraan toe: “Barack can go first and then I’ll take my turn.”

Obama is alvast voor het idée te vinden: "Will and I have talked about this because he has the ears!" In een interview liet Obama ook weten dat The Godfather, The Godfather II en Lawrence of Arabia zijn favoriete films zijn, een vrij veilige keuze. Zijn favoriete acteurs zijn dan weer Jimmy Stewart, Spencer Tracy, Humphrey Bogart, Maryl Streep, Susan Sarandon en Angela Bassett.

Het zou niet de eerste keer zijn dat Will Smith meespeelt in een biopic, eerder vertolkte hij immers ook bokser Mohammed Ali in Ali van Michael Mann. En nog meer politiek filmnieuws Ridley Scott wil een film maken over president (en voormalig acteur) Ronald Reagan. Het nog titelloze project zou meer bepaald gaan over de relatie van Reagan met ex-Sovjetleider Michael Gorbatsjov.

Er is nog niets bekend over de casting, maar volgens Scott is fysieke gelijkenis slechts bijkomstig. "Their actions helped shape history, paving the way for the end of the Cold War," aldus Scott, die de film in 2009 in de zalen wil zien. Het is niet de eerste keer dat de twee politieke iconen op het witte doek verschijnen: eerder speelden o.a. Robert Beatty en Timothy West hen al in de televisiefilm Breakthrough at Reykjavik (1987). Ook James Brolin, Richard Crenna en Rip Torn speelden ooit Reagan in een film.

De commentaren zijn gesloten.