07-02-08

Trailer: Waz

wazWaz. Het lijkt eerder een bijschrift bij een plaatje uit een strip, maar het is wel degelijk de titel van een nieuwe film. Een nieuwe horrorfilm zelfs, die behoorlijke goede recensies krijgt en door sommigen als een “smart, intelligent thriller” wordt bestempeld.

Er is maar weinig over deze film te vinden op internet, maar in Waz (geschreven als WΔz) worden in de donkere straten van een niet nader genoemde stad gruwelijk verminkter lijken gevonden. Detective Eddie Argo en zijn nieuwe partner Helen Westcott ontdekken al snel dat elk slachtoffer door de moordenaar voor een vreselijke keuze wordt gesteld: je geliefden doden of zelf vermoorden worden. 

Waz is geregisseerd door Tom Shankland, die een paar afleveringen van televisieseries op zijn naam heeft staan (“Jericho”, “Hearts and Bones”), en verder ook de films Bait (1999) en Going Down (2000). Het scenario is geschreven door Clive Bradley, die enkele afleveringen van “The Vice” schreef, maar verder ook niet veel meer. 

In de cast ontdekken we o.a. Stellan Skarsgard (als Argo), Melissa George (Westcott), Selma Blair en Ashley Waters. De film is opgenomen met een budget van 5.000.000 dollar en is vorig jaar al op een aantal festivals te zien geweest (Cannes, Edinburgh, Leeds). Een Belgische release datum is er niet, wel een enge trailer die doet denken aan Se7en van David Fincher.

De commentaren zijn gesloten.