05-02-08

Teaser trailer: The Happening

the happeningDe teaser trailer van The Happening — en dat is de nieuwe film van M. Night Syamalan — staat sinds gisteren online. Volgens eerdere berichten van Syamalan zelf, zou het een “environmental story” worden, maar daar valt alvast in de trailer niets van te merken, tenzij je natuurlijk mensen die zelfmoord plegen een “environmental” verschijnsel zou durven noemen.

The Happening is volgens de verkoopspraat “een paranoïde thriller over een familie die op de vlucht is voor een crisis van de natuur die een grote bedreiging vormt voor het voortbestaan van de mensheid”. Jawadde dadde. Volgens de geruchten zou dat natuurelement een soort gif zijn dat mensen aanzet tot zefmoord. 

Het monster van Cloverfield is dus nog maar net uit New York vertrokken of de stad krijgt alweer een apocalyptische plaag over zich. In tegenstelling tot J.J. Abrams en co, kan Syamalan voor The Happening wel beroep doen op bekende acteurs. Zo zullen o.m. Mark Wahlberg, Zooey Deschanel en John Leguizamo te zien zijn. 

De trailer is alvast zeer geslaagd wat mij betreft, het filmpje toont dat Syamalan nog steeds in staat iets uit elke situatie iets sinister te puren. Ook al kende The Lady in the Water heel wat voor- en (vooral) tegenstanders, The Happening zou de carrière van Syamalan wel eens terug kunnen lanceren. 

The Happening komt op 11 juni 2008 uit in België en zal gepaard gaan met een grote marketingcampagne. De tagline van de film is alvast heel origineel en verwijst naar de vorige films van de regisseur met Indiase roots: “We've Sensed It. We've Seen The Signs. Now... It's Happening.”

 
*Archief:
Syamalan vindt onderdak bij Fox
(7/03/2007)

De commentaren zijn gesloten.