03-02-08

Trailer: Stop Loss

stoploss1De muziekzender MTV is sinds 1998 ook actief in de filmwereld als productiemaatschappij en dat heeft in de loop der jaren titels opgeleverd als Dead Man on Campus, Varsity Blues, Election, Jackass, Napoleon Dynamite, Freedom Writers en helaas ook Crossroads met Britney Spears. Films voor een jong publiek met overwegend jonge acteurs. Binnenkort komt daar het Irakdrama Stop Loss bij.

Sgt. Brandon King vocht in de oorlog tegen Irak en keert als held terug naar zijn geboortedorp in Texas. King probeert de draad van zijn oude leven weer op te nemen met de hulp en steun van zijn familie en zijn beste vriend Steve Shriver, die net als King een Irakveteraan is. King en Shriver zijn net terug gewend aan het burgerleven wanneer ze beiden een bevel tot “stop loss” krijgen. Door de order zijn beiden verplicht terug te keren naar Irak. Wanneer King het bevel weigert, moet hij afrekenen met de gevolgen. 

Stop Loss werd geschreven en geregisseerd door Kimberly Peirce wiens naam misschien niet meteen een belletje doet rinkelen, maar de nu 39-jarige Peirce draaide in 1999 het meeslepende Boys Don't Cry. Hiermee won Hilary Swank haar eerste Oscar en werd ook Chloe Sevigny genomineerd, Peirce weet dus hoe ze acteurs moet regisseren. Na Boys Don’t Cry bleef het lang stil rond Peirce en haar enige wapenfeit sindsdien is de aflevering ‘Lifeline’ van het derde seizoen van de serie “The L Word”. 

Zoals bij het profiel van MTV past, bestaat de cast voornamelijk uit hippe jonge acteurs, zoals Ryan Philippe (King), Joseph Gordon-Levitt, Channing Tatum (Shriver), Rob Brown, Abbie Cornish of Timothy Olyphant. De trailer van Stop Loss staat inmiddels uit en doet vermoeden dat dit wel eens een interessante film zou kunnen zijn. Wanneer Stop Loss in België uitkomt, is nog niet bekend, in Amerika is het 28 maart.

De commentaren zijn gesloten.