02-02-08

Trailer: Doomsday

doomsday1Wat krijg je als je 28 Days Later, Underworld en Twelve Monkeys in de mixer gooit, er nog een babe (Rhona Mitra), twee ervaren rotten (Malcolm McDowell en Bob Hoskins) en een jonge talentvolle regisseur (Neil Marshall) aan toevoegt, en het geheel daarna kruid met een vet Schots accent? Dan moet het resultaat zoiets zijn als Doomsday waarvan nu de trailer online staat.

Doomsday vindt dit jaar plaats in Groot-Brittannië, wanneer een dodelijke plaag die bekend staat als het “Reaper virus”, uitbreekt en honderdduizenden mensen de dood injaagt. Wanhopig probeert de Britse overheid zoveel mogelijk overlevenden uit het besmette gebied te evacueren. Daarna wordt een enorme muur opgetrokken rond de haard van besmetting. Dertig jaar later staat deze muur nog steeds overeind en zijn de slachtoffers van het virus bijna vergeten. Maar dan breekt het virus opnieuw uit en de overheid besluit deze keer een team deskundigen samen te stellen die een vaccin moeten zoeken tegen de dodelijke ziekte. 

Neil Marshall is de man die het begrip claustrofobie een heel nieuwe betekenis gaf in de horrorfilm The Descent (2005). Daarin daalden een groep speleologen neer in een grot waarna ze vast komen te zitten en als hapje dienen voor een paar bloeddorstige wezens. Hoewel ik geen grote fan ben van The Descent, moet ik toegeven dat Marshall de spanning goed opbouwt. 

Alleszins ziet Doomsday er wat mij betreft veel interessanter uit en de trailer is alvast veelbelovend. Marshall heeft ondertussen wat meer ervaring, en dat merk je o.a. aan de spectaculaire actiescènes. Doordat de hoofdmoot van het verhaal zich dertig jaar in de toekomst afspeelt, kunnen Marshall en co uitpakken met futuristische auto’s en high techsnufjes. 

Doomsday komt op 14 maar uit in de VS. Voor België is er helaas nog geen releasedatum bekend. In afwachting daarvan kan je hieronder naar de trailer kijken.

De commentaren zijn gesloten.