30-01-08

Whatever you do don't fall asleep: remake A Nightmare on Elm Street

freddy kruegerDe remakekoorts heeft vandaag een nieuw dieptepunt bereikt met de aankondiging van New Line Cinema dat ze een remake gaan maken van A Nightmare on Elm Street. En dat amper een dag dat hetzelfde New Line uitpakte met het nieuws dat Guillermo Del Toro The Hobbit zal regisseren. Of hoe een studio op 24 uur tijd zowel een hoogtepunt als een dieptepunt kan bereiken.

Het is natuurlijk een universeel gegeven dat als een horrorfilm voldoende naamsbekendheid heeft een hele rist sequels en remakes op de loer liggen. En nu heeft dus ook Freddy Krueger een remake aan zijn broek. Deze wordt opgevat als een nieuwe start van de franchise, net zoals dat met The Texas Chainsaw Massacre en The Hills Have Eyes gebeurde in de afgelopen jaren. 

Voor diegenen die in 1984 nog te jong waren om naar horrorfilms te gaan kijken of de film later ook niet op dvd of video gezien hebben: Freddy Krueger is een seriemoordenaar die tieners terroriseert in zijn dromen. De achergrond van Krueger is die van een mishandeld geadopteerd kind. Zijn vader was een kindermoordenaar die levend werd verbrand door enkele ouders van zijn slachtoffers. Je zou natuurlijk van minder een freak worden. 

A Nightmare on Elm Street is een creatie van Wes Craven, die met Freddy Krueger een van de populairste schurken op het filmpubliek losliet. De hele franchise is gebouwd op het enge feit dat je niet in slaap kan vallen zonder dat Freddy verschijnt in je dromen. A Nightmare on Elm Street is een historische film, niet in het minst omdat een piepjonge Johnny Depp er zijn eerste rolletje in speelt. 

Wegens de staking kon er nog geen schrijver worden aangetrokken, en het is ook nog niet bekend of Robert Englund opnieuw de rol van Freddy Krueger zal spelen. New Line Cinema zal de remake maken samen met studio Platinum Dunes, en die werken momenteel ook aan remakes van The Birds van Alfred Hitchcock en die andere populaire horrorfilm: Friday The 13th.

Commentaren

Ik zie alleen maar twee dieptepunten: naast de nachtmerrie dat wederom een horrorklassieker een remake krijgt, wordt het bioscoopdoek binnenkort ook weer bevolkt door die irritantie Ewoks, euh Hobbits... A Nightmare Indeed!

Gepost door: Mike's Webs | 02-02-08

De commentaren zijn gesloten.