29-01-08

The Hobbit voor Guillermo Del Toro?

bilbo bagginsThe Hollywood Reporter meldt dat Guillermo Del Toro momenteel met studio New Line Cinema praat over de regie van The Hobbit en zijn sequel. Zoals jullie wellicht weten zal Peter Jackson de prequels van de Lord of the Ringstrilogie niet regisseren omdat hij overhoop ligt met New Line. Ondertussen hebben beide partijen zich weer verzoend, maar is Jackson te druk bezig met o.a. de Kuifjeverfilmingen. Jackson blijft wel achter de schermen van The Hobbit actief.

Enig probleem is dat Del Toro momenteel heel veel films op stapel heeft staan. Zo sprak hij onlangs nog zijn interesse uit voor de regie van de laatste Harry Potterfilm (producent David Heyman heeft al laten weten dat Del Toro “rather busy” is en dat dat waarschijnlijk wishful thinking is). Verder staan ook nog de nieuwe versie van Frankenstein, de adaptatie van HP Lovercrafts At the Mountain’s of Madness en het geestenverhaal 3993 op Del Toro’s programma. 

In ieder geval, Del Toro heeft het alvast geschopt tot een shortlist van regisseurs voor The Hobbit. Volgens het artikel van The Hollywood Reporter hebben maar weinig hedendaagse filmmakers zowel de ervaring als de liefde voor het bronnenmateriaal. Voor New Line is The Hobbit een topprioriteit, want de hele LOTR-franchise is kassa kassa voor de studio.

"De Hobbit” kwam in 1937 uit en draait rond Bilbo Baggins, een hobbit die een groep dwergen en tovenaar Gandalf vervoegt op een zoektocht naar de schat van de draak Smaug. Tolkien schreef “In de Ban van de Ring” zeventien jaar na “De Hobbit. Wegens de staking is nog geen scenarist aangesteld om het boek van J.R.R. Tolkien te herwerken. Verwacht wordt dat het hele zaakje in een stroomversnelling komt eens de staking erop zit. 

The Hobbit en zijn sequel zullen gelijktijdig worden opgenomen en men gaat ervan uit dat de eerste fotografie in 2009 zal beginnen. De films komen dan uit in 2010 en 2011. Guillermo Del Toro legt momenteel de laatste hand aan Hellboy 2. Aanvankelijk leek Sam Raimi in pole positie voor The Hobbit te staan, maar de tegenvallende resultaten van Spider-Man 3 hebben Raimi geen goed gedaan. 

*Archief:
Guillermo Del Toro wil Harry Potter and the Deathly Hallows (10/01/2008)
Ath the Mountain's of Madness (3/10/2007)
Tarzan en Del Toro (19/12/2007)
Deadman Walking (20/07/2006)
Del Toro en De Heksen van Roald Dahl
(18/05/2006) 

Pan's Labyrinth review
Pan's Labyrinth preview

De commentaren zijn gesloten.