26-01-08

Trailer: Defiance

Naast de titelrol in de nieuwe James Bond Quantum of Solace heeft Daniel Craig nog andere interessante projecten op stapel staan. Eén ervan is Defiance, een drama dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De film gaat over drie Joodse broers die wonen in het door de Nazi’s bezette Polen. De Bielski’s vluchten naar een woud in Wit-Rusland waar ze de Russische verzetstroepen vervoegen. Tijdens de oorlog bouwen ze een dorp in het bos en redden ze het leven van meer dan 1.200 Joden.

defiance1

Het scenario van Defiance is gebaseerd op het boek ‘Defiance: The Bielski Partisans’ van Nechama Tec. Clay en Clayton Frohman hebben de roman bewerkt tot filmscript.  Het boek is trouwens gebaseerd op waargebeurde feiten. De regie is voor Edward Zwick die eerder Blood Diamond, The Last Samurai en Legends of the Fall maakte. 

Daniel Craig speelt één van de broers Bielski. De andere twee worden gespeeld door Liev Schreiber en Jamie Bell. De eerste trailer vind je ondertussen bij Yahoo. Het is nog niet bekend wanneer Defiance uitkomt.

De commentaren zijn gesloten.