20-01-08

Trailer: Leatherheads

leatherheads1Na Confessions of a Dangerous Mind en Good Night, and Good Luck komt George Clooney dit jaar met Leatherheads met zijn derde film als regisseur. En van deze romantische komedie die zich afspeelt in de footballwereld van de jaren ’20, staat nu de eerste trailer online (o.a. bij Apple).

Korte inhoud: George Clooney speelt Dodge Connolly, een charmante footballspeler die als missie heeft om zijn team ooit te zien spelen in een volgepakt stadion. Wanneer de spelers hun sponsor verliezen en de hele competitie ineenstuikt, weet Dodge de bekende footballster Carter Rutherford (John Krasinski) toch te overtuigen bij hen te komen spelen. Daarmee hoopt kapitein Dodge eindelijk onder de aandacht te brengen. 

Rutherford is een oorlogsheld die eigenhandig verschillende Duitsers tot overgave dwong tijdens de Tweede Wereldoorlog. De kerel ziet er bovendien ook nog goed uit en heeft een ongeëvenaarde snelheid op het speelveld. Kortom, Rutherford lijkt te mooi om waar te zijn en dus trekt de journaliste Lexie Littleton (Renée Zellweger) op onderzoek uit. Littleton vermoedt immers dat er gaten zitten in Rutherfords oorlogsverhaal.

Ondertussen worden zowel Rutherford als Connolly verliefd op Littleton. Terwijl hij probeert zijn team samen te houden, moet Connolly dus ook vechten om het meisje van zijn dromen te veroveren. 

Het scenario van Leatherheads is geschreven door de debutanten Duncan Brantley en Rick Reilly. Als voorbereiding op de regie keek Clooney naar eigen zeggen naar ontelbare screwballkomedies. Leatherheads komt uit op 16 april, de trailer vind je hieronder.

De commentaren zijn gesloten.