12-01-08

Trailer: The Accidental Husband

the accidental husbandStel je voor: je wil trouwen met je grote liefde en je trekt naar het gemeentehuis om de nodige papieren in orde te brengen. Daar aangekomen meldt de ambtenaar van de burgerlijke stand doodleuk dat je al getrouwd bent. Dat is precies wat Uma Thurman overkomt in de romantische komedie The Accidental Husband.

Thurman speelt radiopresentatrice Emma Lloyd die op het punt staat te trouwen met haar verloofde Richard (Colin Firth). Dan ontdekt Emma dat ze op papier al getrouwd is met een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Emma gaat op zoek naar de mysterieuze man en vindt Patrick (Jeffrey Dean Morgan), een charmante en knappe brandweerman. Aanvankelijk zorgen hun tegengestelde karakters voor spanning en chaos, maar gaandeweg begint Emma meer te voelen voor de passionele en impulsieve Patrick. Maar de dag van haar huwelijk met Richard nadert met rasse schreden en een keuze dringt zich op. 

Je merkt al dat het scenario van The Accidental Husband niet echt uitblinkt in originaliteit. En ook de trailer kijkt niet op een cliché meer of minder, zoals Britten zijn altijd saaie mensen en bij brandweermannen spat de passie van het scherm. Uma Thurman probeert nog eens een komedie, maar moet wel stilaan gaan opletten want haar vorige komische uitstapjes, My Super Ex-Girlfriend en Be Cool, waren nu niet echt grote successen. 

De regie van The Accidental Husband is in handen van Griffin Dunne, die ons in 1998 deed geloven dat Nicole Kidman en Sandra Bullock zussen waren in Practical Magic. Voorwaar ook een prestatie, dus er is nog hoop. In de cast treffen we overigens ook nog Isabella Rossellini, Sam Shepard en Keir Dullea aan.Voor wie geen wandelende filmencyclopedie is: de bijna 72-jarige Dullea speelde in 1968 de hoofdrol in Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssee. The Accidental Husband komt op 9 april uit in België.   

De commentaren zijn gesloten.