10-01-08

Guillermo del Toro and the Deathly Hallows

guillermo del toro harry potterZijn naam wordt in verband gebracht met elke film waarin het geringste spoortje fantasy te bespeuren valt, dus het is niet eens groot nieuws dat Guillermo del Toro wordt genoemd als de regisseur van Harry Potter and the Deathly Hallows.

De Mexicaanse regisseur vertelde in een interview met MTV zelf dat hij de job ziet zitten: “I’m definitely, now that the movies have grown darker. They have a contrast between the gloomy existence of the kid and the world he’s exposed to. They have evolved into a really nice universe.” 

Na de luchtigheid van Chris Columbus in de eerste twee Harry Potterfilms (The Philosopher’s Stone en The Chamber of Secrets), bracht Del Toro’s landgenoot Alfonso Cuaron met The Prisoner of Azkaban de Potterserie naar een donkerder niveau. Een trend die Mike Newell en David Yates verderzetten in The Goblet of Fire en The Order of the Phoenix. 

Enkele jaren geleden was Del Toro al in de running om The Prisoner of Azkaban te draaien, maar die klus liet hij toen over aan zijn landgenoot Cuaron. Maar Del Toro is naar eigen zeggen dol op het laatste boek ‘The Deathly Hallows’: "I got it for my daughter and she was like ‘When are you going to give it to me?’ I read it and I was very moved by the ending. It ends very much like a Dickens novel".

Alle Harry Potterfilms hebben hun verdiensten, maar de fans wachten toch op die ene knaller van een film. Dat zou met Guillermo del Toro eindelijk kunnen gebeuren, want er is natuurlijk een reden waarom De Mexicaan aan elk fantasyproject gelinkt wordt. Met Hellboy en Pan’s Labyrinth heeft de regisseur namelijk bewezen dat hij momenteel dé regisseur is in dit genre, en dat is een grote verdienste aangezien ene Peter Jackson ook visitekaartje heeft afgeleverd in het genre.

Zo’n Harry Potterfilm heeft alles wat Del Toro maar wensen kan; fantasy, latente donkere thema’s, grote gevechtscènes. Kortom, met Del Toro aan boord zou de hele franchise eindigen met de beste films uit de reeks.

Archief Harry Potter:

Harry Potter and the Order of the Phoenix: Review

Harry Potter and the Goblet of Fire: Review

Harry Potterland (31/05/2007)
Trailer Order of the Phoenix (23/04/2007)
Harry, Ron en Hermione verlengen hun contract
(24/03/2007)
Testscreening Order of the Phoenix (5/03/2007)
Harry Potter and the Deathly Hallows (1/02/2007)
Teaser Trailer Order of the Phoenix (21/11/2006)
Helena Bonham Carter is Bellatrix Lestrange (4/08/2006)
Goblet of Fire: 600 miljoen winst
(25/02/06)
Productie Order of the Phoenix van start (03/02/06)
Radcliffe blijft Potter
(16/11/05)
Goblet of Fire: Soundtrack (25/10/05)
Goblet of Fire: Trailer (15/09/05)
Goblet of Fire: Foto's (03/08/05)

Commentaren

Dat klinkt als muziek in de oren. Laat del Toro zijn gang maar gaan met die film. Ik denk dat het dan wel goed komt met de laatste Harry Potter!

Gepost door: Kevin | 11-01-08

De commentaren zijn gesloten.