09-01-08

Exit Nicole Kidman, enter Kate Winslet

kate winsletAls je de boekskes de afgelopen dagen een beetje hebt gevolgd, heb je vast opgevangen dat Nicole Kidman zwanger is. Het nieuws is ondertussen bevestigd door haar woordvoerder, dus het is officieel. Wegens haar zwangerschap ziet Kidman zich genoodzaakt om zich terug te trekken uit het drama The Reader. Maar niet getreurd, want met Kate Winslet krijgt het project een meer dan waardige vervangster.

The Reader is een verhaal van een tiener die voor een mysterieuze oudere vrouw valt in het Duitsland van net na de Tweede Wereldoorlog. Kidman zou die oudere vrouw spelen en dat wordt dus nu Kate Winslet, een iets jongere vrouw dan Kidman, maar nog steeds oud genoeg voor wat een oudere vrouw is in tienertermen. 

De regie van is in handen van Stephen Daldry, die eerder met The Hours Kidman aan een Oscar hielp. Daldry is ook de regisseur van het charmante Billy Elliot waarin Jamie Bell op balletles gaat. Het scenario van David Hare (The Hours) is gebaseerd op een roman van de Duitse auteur Bernhard Schlink. Momenteel wordt er al gefilmd in Berlijn. In de cast vinden we verder nog Ralph Fiennes en Bruno Ganz. 

Het is niet de eerste keer dat Kidman zich moet terugtrekken uit een filmproject. Eerder moest ze ook verstek laten gaan voor de hoofdrol in Panic Room en The Brave One. Beide rollen werden toen met verve overgenomen door Jodie Foster. Aanvankelijk was de rol in The Reader overigens al bedoeld voor Winslet maar zij kon zich in eerste instantie niet vrijmaken wegens de opnames van Revolutionary Road. Maar omdat de productie van The Reader al was uitgesteld omdat Australia van Baz Luhrmann uitliep, was Winslet weer vrij. En dus exit Kidman en enter Winslet.

De commentaren zijn gesloten.