08-01-08

Geen rode loper voor de Golden Globes

golden globesEr zal dit jaar geen grote show komen rond de uitreiking van de Golden Globes. Dit is een gevolg van de nog steeds stakende scenaristen, die de afgelopen dagen de steun kregen van de acteurs. Het nieuws komt niet echt als een supergrote verrassing, maar het is toch een grote streep door de rekening van de Hollywoodbonzen.

In plaats van het gala met de nodige glitter en glamour zal nu een speciale televisie-uitzending gemaakt worden met clipjes van de genomineerde films, series en mensen. De namen van winnaars van de Globes zullen vervolgens worden meegedeeld op een persconferentie. De Globes worden dus wel uitgereikt maar de traditionele plaatjes van arriverende sterren op de rode lopers, winnaar en verliezers zullen er dit jaar dus niet komen. Ook alle after party’s werden afgelast. 

"We are all very disappointed that our traditional awards ceremony will not take place this year and that millions of viewers worldwide will be deprived of seeing many of their favourite stars."  (Jorge Camara, de voorzitter van de Hollywood Foreign Press Association).

De WGA (The Writers Guild of America) had al aangekondigd stakingspiketten op te zetten rond het gebouw als de filmstudio’s de onderhandelingen over een nieuw contract niet wou verderzetten. Vorige maand waren de gesprekken opgeschort nadat beide partijen geen water in de wijn wilden doen. De scenaristen kregen daarop de steun van de SAG (The Screen Actors Guild), die zei dat bijna al hun leden de show zouden boycotten.

De annulatie van de Golden Globes ceremonie zou ook gevolgen kunnen hebben voor de Oscaruitreiking. Voorlopig houdt zender ABC de lippen stijf op elkaar betreffende de Oscarshow, maar omdat die op 24 februari plaatsvindt, kan de zender niet blijven zwijgen. De Oscarnominaties worden op 22 januari bekendgemaakt. To be continued…

*Archief Golden Globes:
Golden Globe nominaties (13/12/2007)

Staking (30/11/2007)
Staking legt verschillende Hollywoodfilms lam (20/11/2007)
De gevolgen van de staking (6/11/2007)
Staking in Hollywood? (20/09/2007)

19:34 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (0) | Tags: golden globes, staking, prijzen, award |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.