19-12-07

Trailer: Nim's Island

nim's island1De eerste trailer van komische avonturenfilm Nim's Island staat online en die is verrassend leuk. Voor een keer zwaait Jodie Foster eens niet met geweren of gaat ze jagen op seriemoordenaars, maar toont ze haar komische kant, en dat valt dus zeer goed mee.

Foster speelt de auteur Alexandra wiens populaire creatie Alex Rover de held is van menige dolle avonturenroman. Rovers grootste fan is het meisje Nim (Abigail Breslin) die met haar vader (Gerard Butler) op een afgelegen mysterieus eiland woont. Wanneer Nims vader echter op zee verdwijnt, roept het meisje de hulp in van haar favoriete schrijfster. Er is echter één probleem: Alexandra heeft nog nooit één voet buiten de stad gezet, laat staan dat ze naar een onbewoon eiland zal vertrekken… 

Nim’s Island bevat duidelijk enkele knipogen naar verschillende populaire literaire en filmhelden. Zo lijkt het personage van Gerard Butler een nieuwe Indiana Jones en is de auteur duidelijk een knipoog naar J.K. Rowling. En zou het toeval zijn dat Alex Rover maar enkele letters verschilt van Anthony Horowitz’ Alex Rider? 

De film wordt geregisseerd door het duo Jennifer Flackett en Mark Levin. De eerste maakt haar regiedebuut, de laatste draaide eerder Little Manhattan. Flackett schreef samen met Joseph Kwong het scenario. Nim’s Island komt uit op 23 april in België. Na het zien van de trailer heb ik wel zin in deze film.

Commentaren

prettige feestdagen!!

groetjes dreamgirl

Gepost door: dreamgirl | 20-12-07

De commentaren zijn gesloten.