16-12-07

Trailer: Mamma Mia!

De eerste trailer van Mamma Mia! is opgedoken, en dat is de verfilming van de gelijknamige musical rond het Zweedse popfenomeen ABBA. De musical speelde al in 160 steden, in 8 talen en wist meer dan 30 miljoen mensen te lokken. Net als de muziek van ABBA is de trailer van de film bijzonder luchtig, vrolijk en licht.

Het verhaal van Mamma Mia! draait rond een onafhankelijke alleenstaande moeder (Meryl Streep) die een klein hotel op een idyllisch Grieks eiland runt. Haar dochter Sophie (Amanda Seyfried) staat op het punt te trouwen en inviteert daarom de twee beste vriendinnen van haar moeder naar het eiland (Julie Walters en Christine Baranski). In het geheim heeft Sophie echter ook drie andere gasten uitgenodigd: het zijn haar drie potentiële vaders Harry (Colin Firth), Sam (Pierce Brosnan) en Bill (Stellan Skarsgard).

mamma mia1

De rol van dochter Sophie zorgde voor een heuse ‘battle’ in het vijvertje van jonge actrices, zowel Mandy Moore, Rachel McAdams, Amanda Bynes en Emmy Rossum deden audtitie. Uiteindelijk was het de 22-jarige Amanda Seyfried (de vermoorde tiener Lily Kane uit “Veronica Mars”) die met de rol ging lopen.

De moeder wordt gespeeld door Meryl Streep die voor een keertje een minder serieuze rol speelt. Streep haalde zich tijdens de opnames van Mamma Mia! de woede van ABBA-lid Benny Andersson op de hals omdat ze niet alle liedteksten uit haar hoofd kende. "The funny thing is, I didn't even know I knew much about ABBA before I met Benny Andersson and Bjorn Ulvaeus, but then when I thought about it, I realized that all of their music was stuck in my head without my knowing it, that I knew every word to every song. Except that I got most of them wrong, which caused a little tension with Benny, because he's quite the perfectionist," aldus Streep. 

Of de film Mamma Mia! hetzelfde succes zal kennen als de musical (laat staan ABBA zelf) is twijfelachtig. Maar het succes van Hairspray dit jaar bevestigt dat er zeker een markt is voor gezongen onnozeliteiten. Fans van de iets minder luchtige musical kunnen binnenkort dan weer terecht bij Tim Burtons Sweeney Todd waarin Johnny Depp zijn stembanden smeert. Mamma Mia! komt uit op 24 september 2008.

*Archief:
Mamma Mia! nu ook in filmversie (19/04/2006)
 

De commentaren zijn gesloten.