06-12-07

Agelina Jolie wordt geheim agent

mrs-smithNa A Mighty Heart gebaseerd op het levensverhaal van Daniel Pearl en zijn vrouw Mariane, gaat Angelina Jolie opnieuw acteren in een waargebeurd verhaal. Zij het deze keer van iets actierijkere aard want de film wordt gebaseerd op het leven van Kathi Lynn Austin, een geheim agente die jarenlang actief was in de wapenhandel- en terrorismebestrijding.

Kathi Lynn Austin werkte recent nog voor de VN Veiligheidsraad en ondernam missies naar Afrika, Europa, Zuid-Azië en Centraal-Amerika. De film zal draaien rond een fictieve wapenhandelaar, geïnspireerd op de figuur van Victor Bout, een Rus die beschouwd wordt als één van de meest actieve handelaars in illegale wapens.

Ondertussen heeft Austin al een contract getekend om haar verhaal te vertellen en de producenten hopen erop dit te verwerken tot een nieuwe The Bourne Identity. Bij Paramount waren ze alvast enthousiast want ze besloten het script onmiddellijk te kopen. Zodra de scenaristenstaking in Hollywood eindigt, zal er verder gewerkt worden aan het script.

Een nieuwe Bourne Identity is misschien wat hoog gegrepen, al weet je natuurlijk nooit. Veel zal dan ook afhangen van de regisseur en daarvan is de naam nog niet bekend. Vast staat dat Angelina Jolie met dit soort rol wel overweg kan, ze was immers eerder al Lara Croft en Mrs. Smith. En in The Good Shepherd speelde ze de vrouw van geheim agent Matt Damon.

Jolie is momenteel druk bezig met de opnames van The Changeling van Clint Eastwood. Daarin speelt Jolie een moeder wiens zoontje gekidnapt wordt en later wordt teruggevonden. Eerst is Jolie natuurlijk door het dolle heen, maar later begint ze te vermoeden dat ze niet haar eigen kind heeft teruggekregen. Eerst zal mevrouw Pitt ook nog te zien zijn in de actiethriller Wanted waarover je in deze post al meer kon lezen.  

De commentaren zijn gesloten.