03-12-07

Amerikaanse remake voor Ben X

ben xOp de website van Variety is te lezen dat Nic Balthazar zijn prijsbeest Ben X gaat remaken in de VS. Balthazar gaat de film opnieuw zelf schrijven en regisseren, maar het script wordt nu aangepast naar een Amerikaanse setting.

Productiemaatschappij MMG gaat daarvoor samenwerken met Wamerica van Alain Chabat. Momenteel wordt er gezocht naar de nodige financieën. "We're looking for a distributor and private investors in the States, and we will probably bring aboard some European private equity," aldus Peter Bouckaert van MMG.

Het is nog te vroeg om een definitief cijfer te plakken op het nodige budget, maar het zal waarschijnlijk tussen 8 en 12 miljoen dollar zijn, afhankelijk van scenario en cast. Ter vergelijking: The Blair Witch Project had een budget van 6000 dollar, Spider-Man 3 eentje van 250 miljoen. Iets realistischer misschien: Little Miss Sunshine deed het eveneens met een budget van 8 miljoen en een paar bekende koppen in de cast.

Balthazar gaat geen shot-for-shot remake maken (zoals het afgrijselijke Pyscho uit 1998), maar zal in zijn scenario rekening houden met de Amerikaanse cultuur. Maar ook hier zal veel afhangen van de cast die wordt samengesteld door CAA. Balthazar is alvast optimistisch: "There is a beautiful role for the mother and for Ben we just need the new Leonardo DiCaprio in What's Eating Gilbert Grape and we can launch a new career."

Naast een cast is Balthazar ook op zoek naar partners die de videogamescènes willen maken: "Here there's a tremendous chance to do it not because it's part of a marketing deal but because it's a part of the story." Momenteel houdt Balthazer een oogje in het zeil bij de opnames van de Franse gedubde versie.

Het is goed nieuws dat een Vlaamse film over de oceaan geraakt, maar laten we toch nog even afwachten. De Zaak Alzheimer ging immers ook een Amerikaanse remake krijgen en Iedereen Beroemd ging er ook potten breken. Ben X is trouwens ook de Belgische inzending voor de Oscars, half januari weten we of de film bij de vijf genomineerden is.

*Archief:
Ben X is de Belgische Oscarkandidaat (14/09/2007)

19:40 Gepost door karen in nieuws | Permalink | Commentaren (1) | Tags: variety, remake, ben x, nic balthazar |  Facebook |

Commentaren

top Ik moet nog steeds het origineel zien. De previews zagen er wel interessant uit.

Gepost door: Mike's Webs | 08-12-07

De commentaren zijn gesloten.