02-12-07

Trailer: Rambo

ramboSylvester Stallone neemt zijn comeback wel heel serieus want na Rocky Balboa vorig jaar, krijgt ook dat andere iconische personage van hem begin 2008 een nieuwe film. Twintig jaar na de laatste aflevering vindt Sly het immers tijd om ook Rambo nog eens vanonder het stof te halen.

Korte inhoud: John Rambo heeft zich teruggetrokken in Noord-Thailand waar hij ronddobbert op de Salween rivier. Aan de nabijgelegen grens tussen Thailand en Birma woedt ondertussen de langstdurende burgeroorlog ter wereld. Het conflict duurt al 60 jaar en het einde is nog lang niet in zicht. Maar Rambo leeft een eenzaam en simpel leven in de bergen en de jungle ver weg van de strijd en heeft het vechten afgezworen. Zelfs wanneer dokters, missionarissen, rebellen en vredesgezanten zijn stulpje passeren, zal de oorlog hem worst wezen. 

Dat verandert echter wanneer een groepje mensenrechtenactivisten op zoek gaan naar hem. Sarah (Julie Benz) en Michael Burnett (Paul Schulze) komen Rambo vertellen dat het Birmese leger over landmijnen heeft verstopt waardoor het te gevaarlijk is om over het land te reizen. Ze vragen Rambo om hen met zijn boot te vervoeren zodat ze medische hulpmiddelen kunnen droppen. Twee weken laten zegt Arthur Marsh (Ken Howard) Rambo dat de twee nog altijd niet terug zijn en dat de ambassades hem niet wil helpen. Rambo stemt toe om Sarah en Michael te gaan zoeken in de jungle. 

Een verhaal dat er eigenlijk weinig toe doet want het draait in Rambo alleen maar om zoveel mogelijk explosies, rondvliegende kogels, machinegeweergekletter, opspattend zand en keiharde actie. Dat was het recept van de vorige Rambofilms en dat is nu niet anders blijkt uit de trailer. Stallone schreeft overigens zelf het scenario en deed ook de regie. Fans van subtielere films met een ingenieus script en knetterende dialogen weten alvast waar ze in februari volgend jaar niet terecht kunnen.  

De commentaren zijn gesloten.