27-11-07

Preview en setbeelden Watchmen

watchmen1

Graphic novels zijn momenteel gegeerd filmmateriaal voor films. Er waren al Sin City, V for Vendetta, 300, maar ook Road to Perdition, Ghost World, A History of Violence en From Hell zijn op een graphic novel gebaseerd. Binnenkort is er Persepolis van Marjane Satrapi en volgend jaar volgt het langverwachte Watchmen van Dave Gibbons.

Watchmen speelt zich af in 1985 in een alternatieve wereld waarin gekostumeerde superhelden tot het alledaagse straatbeeld behoren. Tenminste totdat de overheid beslist dat het superheldendom voortaan illegaal is. Wanneer één van zijn voormalige collega’s brutaal wordt vermoord, stelt de oud-superheld Rorschach een onderzoek in. Hij ontdekt al snel een complot dat alle superhelden in gevaar brengt.

watchmen2

Zack Snyder is de man die de verfilming van Watchmen in goede banen mag regisseren. Dat wordt een moeilijke opdracht want fans van de graphic novel zullen Watchmen the movie met argusogen volgen. De graphic novel wordt ook als bijna onverfilmbaar beschouwd en velen hebben ook al hun tanden op het project stukgebeten. Zo waren ooit Darren Aronofsky, Paul Greengrass en Terry Gilliam als regisseur verbonden aan het project. In Snyders voordeel pleit de geweldige look van 300 die dit voorjaar uitkwam.

Qua cast kan Snyder een beroep doen op een zeer degelijke cast, met misschien geen supergrote namen, maar wel stuk voor stuk goede acteurs. Zoals daar zijn: Carla Gugino, Patrick Wilson, Billy Crudup, Jeffrey Dean Morgan, Matthew Goode en Jackie Earle Haley als Rorschach.

watchmen4

Op de eerste bewegende beelden is het nog even wachten, maar er zijn al wel enkele setbeelden opgedoken. De opnames vonden plaats in Canada, voornamelijk in Vancouver waar een retro New York werd gecreëerd. Watchmen gaat in Amerika op 9 maart in première. De Belgische release datum zal waarschijnlijk niet lang daarna zijn.

De commentaren zijn gesloten.