24-11-07

Trailer: In Bruges

in-bruges1

Een tijdje geleden was de Brugse binnenstad het decor van de buitenlandse film In Bruges. Onder meer Colin Farrell, Ralph Fiennes en Brendan Gleeson zakten voor de opnames naar ons landje af. En het eerste resultaat van hun werk kan je sinds gisteren bekijken in de eerste trailer.

In Bruges is een donkere komedie over de twee huurmoordenaars Ray (Farrell) en Ken (Gleeson). Na een moeilijke klus in Londen, wordt hun team door hun baas Harry (Fiennes) naar Brugge gestuurd om af te koelen. De mannen voelen zich tussen de gothische gebouwen, kanalen en kasseien in Brugge helemaal niet op hun gemak en ze vullen hun dagen als toerist. Ray haat Brugge, maar Ken kan de schoonheid van de Brugge wel waarderen. 

Beiden wachten wanhopig op het verlossende telefoontje van Harry dat ze terug met de grote jongens mogen meedoen. Hoe langer dit op zich laat wachten, hoe meer vreemde ontmoetingen de twee krijgen met Bruggelingen, toeristen, middeleeuwse kunst, een dwerg en een Amerikaans acteur die een Europese film draait, Nederlandse prostituees en de mysterieuze Chloe.

De film is het regiedebuut Martin McDonagh die daarvoor een zelf geschreven scenario gebruikt. McDonagh was eerder actief in de theaterwereld en won twee Olivier Awards en vier Tony Awards. Hij schreef en regisseerde ook de kortfilm Six Shooter met Brendan Gleeson waarvoor hij in 2006 een Oscar won voor beste ‘live-action’ kortfilm.  

De trailer is zeker niet slecht en het is altijd leuk bekende binnenlandse gebouwen te zien in een buitenlandse film. Het verhaal doet een beetje denken aan Lock, Stock and Two Smoking Barrels van Guy Ritchie. Er wordt alleszins evenveel in gevloekt en gescholden. In Bruges gaat op 17 januari 2008 in première in Sundance.

Commentaren

aangespoeld Al varend door de bloggenzee ben ik hier op uw eilandje gestrand. Het is hier goed te vertoeven,
maar bij de volgende vloed verdwijn ik terug in
de bloggenzee.
Daaaaag

Gepost door: steffi | 26-11-07

Film "In Bruges". Tof, als Brugse figurant heb ik meegedaan in de film "In Bruges" en hier lees ik dat de film in première gaat in Park City tijdens het Sundance Filmfestival in januari 2008, heel tof daar ik er enkele dagen zal zijn tijdens het komende filmfestival in Park City. Skiën en cultuur combineren daar, hm, ik verlang nu nog meer naar komende januari. Philippe

Gepost door: Philippe | 03-12-07

"In Bruges" Film gezien in Premiere in Dublin !
Prachtig !!

Gepost door: Ginette | 11-03-08

In Bruges Ik heb de film gisteren gezien in kinepolis Brugge.
De premiére is nog ff wachten.

Gepost door: Sophie | 14-03-08

DVD Hello,

weet er iemand wanneer de film op DVD komt?

Gepost door: els | 07-04-08

Els, de film komt hier pas op 25 juni in de bioscoop, dus de dvd zal pas eind dit jaar zijn.

Gepost door: karen | 07-04-08

slechtste film ooit gezien! scenario trekt op geen zak, kortom een rampzalige film!

Gepost door: b | 21-06-08

De commentaren zijn gesloten.