23-11-07

State of Play zonder Brad Pitt

brad pittBrad Pitt heeft zich teruggetrokken uit de misdaadthriller State of Play van regisseur Kevin Macdonald (The Last King of Scotland). Na een aantal ontmoetingen tussen Pitt en Macdonald besloot de acteur — amper een week voor de start van de opnames — dat het voor hem niet meer hoeft.

Blijkbaar was Pitt niet tevreden met de richting die het scenario uitging na een aantal herwerkingen van dat script. Pitt zou een onderzoeksjournalist spelen die de moord op de minnares van een congreslid probeert op te lossen. Het oorspronkelijke script werd geschreven door Matthew Michael Carnahan en was gebaseerd op de gelijknamige miniserie (2003) van de BBC. 

Studio Universal Pictures hoopt nog deze maand een nieuwe hoofdrolspeler te vinden. Indien dat niet lukt, hebben ze het recht Pitt te vervolgen wegens contractbreuk. Het wordt in ieder geval een zware klus voor Universal want Pitt is één van de grootste filmsterren ter wereld. Het moet allemaal zeer snel gebeuren, want anders dreigt State of Play ook andere castleden te verliezen omdat die ook betrokken zijn in andere projecten.

Maar universal zou wel een bondgenoot kunnen vinden in de Hollywoodstaking. Zo hebben Tom Hanks en Johnny Depp plots vrije tijd nadat deze week Angels & Demons en Shantaram werden uitgesteld (meer daarover hier). Zowel Hanks als Depp worden dan ook al in verband gebracht met deze State of Play. 

Het is jammer dat Pitt State of Play voor bekeken houdt, want daarmee laat hij een behoorlijk indrukwekkende cast achter. Pitt zou Edward Norton, zijn collega uit Fight Club, terugvinden in de cast. Maar ook Robin Wright Penn, Rachel McAdams, Jason Bateman en Helen Mirren. State of Play komt in 2008 uit.

De commentaren zijn gesloten.