20-11-07

Hollywoodstaking legt verschillende films lam

Jep, er wordt nog steeds gestaakt in Hollywood en stilaan begint dat ook zijn invloed te hebben in de filmwereld. Tot nu toe waren de gevolgen van de staking vooral merkbaar op korte termijn bij o.a. de verschillende talkshows en televisieseries. Maar nu komt ook het productieproces van verscheidene films in het gedrang.

Vandaag lijkt het grootste ‘slachtoffer’ Johnny Depp, die twee films uitgesteld ziet worden. De opnames van het drama Shantaram van Mira Nair zouden in februari starten, maar worden nu opgeschort omdat het scenario nog niet klaar was toen op 5 november de staking begon. Depp had al plannen om deze winter in India door te brengen om zich voor te bereiden op zijn rol van Australische heroïneverslaafde die ontsnapt uit de gevangenis en daarna arts wordt, en dit allemaal in India. 

Naast het niet afgewerkte script spelen hier ook het alsmaar groter wordende budget en het regenseizoen in India mee. Warner betaalde 2 miljoen dollar voor de filmrechten van het boek van Gregory David Roberts. Ook The Rum Diary, de adaptatie van de roman van Hunter S. Thompson met Depp, heeft last van de staking. De film is gebaseerd op Thompsons ervaring toen hij als freelance journalist in Puerto Rico werkte in de jaren ’50. Depp gaat zich nu volledig storten op de promotieactiviteiten van Tim Burtons Sweeney Todd die op 3 december in New York in première gaat.

hollywood strike

 

The Weinstein Company heeft dan weer Nine, de nieuwe musical van Chicago-regisseur Rob Marshall, stil gelegd. Deze productie zou in maart beginnen en dus hebben Javier Bardem, Penelope Cruz, Sophia Loren en Marion Cotillard nog wat meer tijd gekregen om hun stembanden te smeren. Er wordt verder gewerkt in de tweede helft van 2008. Bardem speelt overigens regisseur Guido Contini die een creatieve en persoonlijke crisis doormaakt wanneer hij een evenwicht probeert te vinden tussen zijn vrouw, minnares, muze, agent en moeder. De musical haalde de mosterd bij 8½ van Fellini. 

Ron Howard ziet zich genoodzaakt om Angels & Demons (Het Bernini Mysterie), de sequel op The Da Vinci Code uit te stellen. Hoewel dit misschien geen slechte zaak is, want The Da Vinci Code was al niet om aan te zien en had last van een saai en langdradig script. Ook het Vietnamdrama Pinkville van Oliver Stone is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Verwacht wordt dat er in de komende dagen nog meer projecten zullen worden lamgelegd.

*Archief:
De gevolgen van de staking (6/11/2007)
Staking in Hollywood? (20/09/2007)

 

De commentaren zijn gesloten.