17-11-07

Trailer: The Other Boleyn Girl

the other boleyn girlEen Brits kostuumdrama zónder Keira Knightley? Het kan en The Other Boleyn Girl speelt het klaar. Deze keer zijn het Natalie Portman en Scarlett Johansson die zich in korsetten en hoepelrokken mogen hijsen.

The Other Boleyn Girl is gebaseerd op het gelijknamige boek van Philippa Gregory. Het verhaal begint wanneer de zussen Anne (Portman) en Mary (Johansson) die zich aanmelden aan het hof van koning Henry VIII (Eric Bana). Mary is een jonge, naïeve en seksueel onervaren vrouw, die gedwongen wordt de minnares te worden van Henry. 

Anne wordt jaloers op haar zus en verleidt Henry, waarop deze de scheiding aanvraagt van zijn vrouw Katherine en met Anne trouwt. Mary wordt daarop verliefd op een bediende en wordt door Anne verbannen wanneer deze laatste haar relatie ontdekt. Anne wordt steeds machtiger, maar haar mentale toestand gaat dan weer achteruit. Ze wordt opgesloten en geëxecuteerd voor incest en verraad. Haar zus is de enige die haar nog kan redden. 

Vele historici hadden kritiek op Gregory omdat ze haar eigen draai gaf aan bepaalde feiten en haar portret van de beide zussen. In werkelijkheid was Mary helemaal niet zo naïef en onschuldig (want ze was al verbannen van het Franse hof wegens “seksuele indiscretie”). Anne was dan weer niet de bitch die Gregory portreerde, zo bleef ze haar zus altijd steunen en zorgde ze voor de bastaardzoon van haar zus.

the other boleyn girl1

We moeten de hele roman dus met een groot korreltje zout nemen, en ook de film trouwens want regisseur Justin Chadwick besloot trouw het verhaal van Gregory te volgen. Deze Chadwick was er overigens van overtuigd een hele schare mannelijke fans naar de bioscoop te lokken door twee bekende (Amerikaanse) Hollywoodactrices te casten voor de hoofdrollen, maar kreeg echter bakken kritiek van de Britse pers over zich heen omdat hij geen Britse actrices gebruikte (lees: Keira Knightley). 

Ook met de casting van Eric Bana hebben de makers de realiteit geweld aangedaan. Bana is immers een knappe acteur met een paar zeer aardige spierbundels, terwijl Henry VIII in realiteit een lelijke dikke vent was. Nog vreemder is dat Chadwick — ondanks zijn beeldschone cast — alle seksscènes voor een PG-rating filmde, dus geen enkel naakt, maar wel zeer geweldadige geweldscènes.

Ondanks dit alles ziet de trailer er toch de trailer er toch wel goed uit, maar zit hij wel vol spoilers. The Other Boleyn Girl komt op 12 maart 2008 uit. 

De commentaren zijn gesloten.