13-11-07

Ridley Scott trekt naar Stonehenge

Morgen gaat in de Belgische bioscopen de misdaadthriller American Gangster in première. De regisseur van de film, Ridley Scott, is blijkbaar een bezig baasje, want hij heeft ondertussen al een paar andere, interessante projecten op zijn programma staan. Eerst is er het drama Body of Lies met Leonardo DiCaprio en Russell Crowe en daarna Nottingham, Scotts versie van Robin Hood met opnieuw Russell Crowe. 

Vandaag heeft Ridley Scott ook bevestigd dat hij de regie zal doen van Stones, een bovennatuurlijke thriller waarin het Britse monument Stonehenge een belangrijke rol zal spelen. Meer bepaald gaat Stones over de mysterieuze vernietiging van oude religieuze sites over de wereld (waaronder ook de Egyptische piramides). Het blijkt dat Stonehenge de link is tussen de verschillende artifacten, die nog steeds ouroude krachten bezitten.

Stonehenge3

 

Een behoorlijke wazige korte inhoud, maar Stonehenge heeft natuurlijk een enorme visuele filmische mogelijkheid en het is raar dat het niet meer opduikt in films en series. Stonehenge is een megalitisch monument uit de Nieuwe Steentijd en de Bronstijd en ligt in het zuiden van Engeland. Het bestaat uit cirkel rechtopstaande stenen met daarop liggende stenen. Tot op de dag van vandaag is niet duidelijk waarom Stonehenge gebouwd is, sommigen geloven dat het een vorm van heiligdom is, andere geloven dat het een constructie van astronomen.

Het scenario van Stones is overigens geschreven door Matthew Cirulnick, die de inspiratie kreeg nadat hij Elysium schreef voor New Regency, een project dat gebaseerd is op Griekse mythologieën. Momenteel loopt het project vertraging op door de staking van de scenaristen, maar eens dat achter de rug is, zullen Scott en Cirulnick samenkomen voor de herwerking van het script.

De commentaren zijn gesloten.