12-11-07

Trailer: The Air I Breathe

the air i breatheDe Crash van dit jaar zou wel eens The Air I Breathe kunnen zijn. De trailer is intens en veelbelovend, de poster is knap en de film telt bijna evenveel vedetten als Crash (en dat is altijd handig om volk te lokken).

Het verhaal is gebaseerd op een oud Chinees spreekwoord dat zegt dat het leven uiteenvalt in vier emotionele hoekstenen: geluk, genot, verdriet en liefde. Samen vormen deze emoties het menselijke bestaan, de vier hoofdpersonages uit de film zijn elk gebaseerd op een van de vier emoties. Een zakenman doet een gokje op de paardenrace met zijn leven als inzet, een gangster neemt een kijkje in de toekomst, een popster valt ten prooi aan een misdaadkoning en een dokter moet het leven van zijn geliefde redden.

Sarah Michelle Gellar neemt de emotie ‘Sorrow’ voor haar rekening en speelt de popster wiens pad kruist met gangster Andy Garcia. Kevin Bacon is ‘Love’ en moet geliefde Julie Delphy redden. Brendan Fraser is ‘Pleasure’, de gangster die in de toekomst kijkt. De emotie ‘Happiness’ is ten slotte voor Forest Whitaker die op de paarden gokt. Emile Hirsch speelt nog het neefje van Andy Garcia, die de link is tussen alle verhalen. 

The Air I Breathe wordt geregisseerd door de 34-jarige New Yorker Jieho Lee, die ook het scenario schreef met Bob DeRosa. Momenteel hebben 811 imdb-gebruikers op de film gestemd wat een voorlopige score van 9.5 geeft. Als de film aan dit tempo doorgaat, wordt het de hoogsscorende film. Zo’n vaart zal het wellicht niet lopen, maar het is wel een kleine aanwijzing. The Air I Breathe komt in de lente uit in de VS.

Commentaren

the air i breathe Heeft iemand een idee welke distributeur deze film in Nederland gaat uitbrengen? Alvast bedankt.

Gepost door: tamara | 25-11-07

De commentaren zijn gesloten.