10-11-07

Trailer: Valkyrie

De eerste trailer van Valkyrie is gearriveerd, met daarin — hoe kan het haast anders — een prominente rol voor Tom Cruise die voor de gelegenheid van een ooglapje is voorzien. Wat vooral opvalt aan de trailer is, dat hoewel het een film is over Duitsers, er geen woord Duits gesproken wordt. Zelfs geen Duits accent te bespeuren bij Cruise en co. Verder ziet de trailer erg goed uit.

Nog eens snel de korte inhoud: Tom Cruise speelt generaal Claus von Stauffenberg die samen met enkele collega-militairen een samenzwering op poten zetten met de bedoeling Hitler om te brengen. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten tijdens het begin van de Tweede Wereldoorlog. Het plan is een bom te plaatsen in Hitlers bunker.

valkyrie3

 

Bryan Singer heeft deze keer geen superhelden zoals de X-Men of Superman nodig om een boeiende film te maken. Hij kon daarvoor rekenen op een scenario van Christopher McQuarrie (The Usual Suspects) en debutant Nathan Alexander. In de cast krijgt Cruise het gezelschap van o.a. Bill Nighy, Terence Stamp, Kenneth Branagh, Thomas Kretschmann, Tom Wilkinson, Eddie Izzard en Stephen Fry. De Nederlandse Carice van Houten maakt haar Hollywooddebuut als de vrouw van Tom Cruise en krijgt na Zwartboek opnieuw af te rekenen met nazi’s. 

Valkyrie heeft al met verschillende tegenslagen te maken gekregen, zo mochten Cruise en co niet film in Bender Block, werden 11 figuranten gewond toen ze van een vrachtwagen vielen en moest enkele scènes opnieuw gefilmd worden omdat de filmpellicule door een verkeerd chemisch proces vernietigd was. Desondanks ligt Valkyrie nog op schema om op 28 juni 2008 in de VS in première te gaan.
 

 

*Archief:

Verbod voor Tom Cruise (26/06/2007)

Singer maakt Valkyrie (14/03/2007)

 

De commentaren zijn gesloten.