05-11-07

Jessica Biel en Jake Gyllenhaal zijn Nailed

jake gyllenhaalInterressant castingnieuws: Jake Gyllenhaal en Jessica Biel gaan meespelen in Nailed, de nieuwe politieke satire van David O. Russell. Russell gaat ook zelf het scenario schrijven en dit samen met Kristin Gore, de dochter van voormalig presidentkandidaat Al Gore.

Jessica Biel speelt Sammy Joyce, een niet echt sociale receptioniste uit een klein dorpje die per ongeluk door een onhandige klusjesman in het hoofd wordt geschoten met een nagelpistool. Daarop trekt Joyce — die geen verzekering heeft — naar Washington om te pleiten voor de rechten van zij die in bizarre omstandigheden gewond raken. In Washington ontmoet ze een immoreel congreslid (Gyllenhaal) die misbruik maakt van haar grote seksuele appetijt.

De preproductie begint over twee weken en de opnames zouden in januari van start gaan. Gyllenhaal en Biel hebben nog geen oficieel contract getekend voor het project, dat zou afhangen van andere projecten waarvoor ze genoemd worden. Zo zou Gyllenhaal meespelen in de nieuwste Doug Liman en Brother van Jim Sheridan. Biel wordt dan weer in verband gebracht met de misdaadthriller Die a Little. 

David O. Russell is geen onbekende in het politieke wereldje: in de jaren ’80 was hij al politiek activist, een ervaring die hij gebruikte in zijn Golfoorlogdrama Three Kings (1999). Drie jaar geleden maakte Russell nog de existentiële komedie I Heart Huckabees. Deze film kwam onlangs nog in de actualiteit toen er een clipje opdook van achter de schermen waarin Lily Tomlin in de clinch ging met de regisseur.

De commentaren zijn gesloten.